Τα επικίνδυνα «κρυφά» μυστικά του φραπέ


Όπως γνωρίζουμε τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους ο οποίος είναι έτοιμος προς κατεργασία. Οι καρποί μεταφέρονται από τις εταιρείες στα εργοστάσια όπου εκεί καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός όμως είναι ο γνήσιος καφές. 

Κάθε εταιρεία όμως παίρνει αρώματα και τα προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα και να διαφέρουν από άλλες εταιρίες. Καθώς όμως καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση ενώ τα άχρηστα ψήνονται αντί να πεταχτούν.

Αυτοί που γνωρίζουν το αντικείμενο, αυτά τα αποκαλούσαν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα όμως αυτά τα διοχέτευαν σε τριτοκοσμικές χώρες ως ρόφημα καφέ. Έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός στην Ολλανδία πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.

Η Ελλάδα σήμερα θεωρείται πρώτη στην κατανάλωση «σκουπιδιών» του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό. Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση του φραπέ.

Όμως η Αφρική αλλά και η Βραζιλία που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου τον φραπέ.


Πηγή: healthynews.gr