Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ ο Μητσοτάκης – Το ενδιαφέρον που έδειξε για το drone

Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη, στηρίζουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ στο καθοριστικό έργο που έχουν αναλάβει", τόνισε ο πρόεδρος
της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι του έδειξαν μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν και που εκτίθεται στο περίπτερο.
Στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρύτανης Περικλής Μήτκας.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μη επανδρωμένο αερόχημα που εκτίθεται και είναι προϊόν της συνεργασίας τριών Πανεπιστημίων (Αριστοτέλειο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δημοκρίτειο) με ιδιωτικές εταιρίες μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.
Το εν λόγω αερόχημα έχει πολλές εφαρμογές και μία από αυτές είναι και η προστασία των δασών, καθώς μπορεί να πετάει πάνω από δάση και η θερμική κάμερα που διαθέτει να ανιχνεύει καπνό ή φωτιά.
Πρόκειται για ένα πετυχημένο παράδειγμα συνεργασίας Πανεπιστημίων και ιδιωτικών βιομηχανικών εταιριών με τη χρήση καινοτόμων και πρωτοπόρων τεχνολογιών, που διαθέτουν λίγες χώρες, όπως η ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στοιχεία για το συγκεκριμένο αερόχημα παρέχονται στην ιστοσελίδα (www.hcuav.gr).
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το μέλλον είναι στις καινοτόμες και πρωτοπόρες τεχνολογίες.

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια