Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα: Η φύση ... οδηγεί τους άνδρες σε ανώριμες συμπεριφορές!


Σε πολλές, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, συμπεριφορές των ανδρών δίνει εξήγηση έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σύμφωνα με την έρευνα, ο δεδομένος ενθουσιασμός που προκαλεί στον άντρα η σβέλτη οδήγηση, ενός γρήγορου- σπορ αυτοκινήτου, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης στον οργανισμό του. Μάλιστα όταν αυτό γίνεται υπό τη θέαση ωραίων γυναικών, ή ενός πολυσύχναστου σημείου, τότε η ορμόνη εκρήγνυται στο διπλάσιο!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής εξηγούν πολλές από τις … ανώριμες (και δυστυχώς επικίνδυνες) συμπεριφορές αντρών οδηγών σε δημόσιους δρόμους. Από τη μία εξηγεί το γιατί ο άντρας μέσης ηλικίας επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα σπορ-γρήγορο αυτοκίνητο. Από την άλλη αιτιολογεί (χωρίς βέβαια να δικαιολογεί) το γιατί οι άντρες, τρέχουν και συμπεριφέρονται ως νεόκοποι ραλίστες στους δημόσιους δρόμους.

Η ανάγκη αύξησης της ορμόνης τεστοστερόνη προκαλεί όλα αυτά και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι εμείς, είναι την ανάγκη αυτή να την ικανοποιούμε με πιο ασφαλείς τρόπους που δεν θέτουν σε κίνδυνο εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Το ίδιο συμβαίνει ορμονικά, όταν ένας άντρας της μέσης ηλικίας κάνει δεσμό με μία μικρότερη γυναίκα. Όταν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με ένα γρήγορο αυτοκίνητο, καταλαβαίνεται πως μπορεί να νιώσει ένας άντρας!

Σημειώστε δε, πως τη μεγαλύτερη ανάγκη για τεστοστερόνη έχουν άνδρες μέσης ηλικίας που είναι παντρεμένοι και έχουν και παιδιά. Η φύση λοιπόν τους οδηγεί σε αυτές τις συμπεριφορές! Δεν το λέμε εμείς … η έρευνα το αποδεικνύει!





Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια