Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πότε πρέπει να παραγγέλνουμε φαγητό;


Αν θέλετε να χάσετε βάρος αλλά τρώτε συχνά κάτι πρόχειρο εκτός σπιτιού, καλύτερα είναι να το αγοράζετε όταν δεν πεινάτε.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ εξέτασαν τις παραγγελίες για μεσημεριανό 690 υπαλλήλων γραφείου και 195 φοιτητών, διαπιστώνοντας πως όταν έκαναν την παραγγελία τους αμέσως πριν φάνε είχαν την τάση να επιλέγουν φαγητά με περισσότερες θερμίδες και λιπαρά, απ’ ό,τι όταν έκαναν την παραγγελία τους μία ή περισσότερη ώρα νωρίτερα.

«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι το αίσθημα της πείνας είναι κακός σύμβουλος όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές, διότι μας ωθεί σε πιο ανθυγιεινά πιάτα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Έρικ ΒανΕπς, από το Κέντρο Πρωτοβουλιών Υγείας & Συμπεριφορικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Μία από τις πάγιες συστάσεις των διαιτολόγων προς όποιον θέλει να διατηρεί υπό έλεγχο το βάρος του είναι να μη βγαίνει ποτέ νηστικός από το σπίτι όταν έχει προγραμματισμένη έξοδο για φαγητό, ούτως ώστε να είναι πιο εγκρατής εκεί όπου θα πάει.

Ως φαίνεται η ίδια ακριβώς σύσταση ισχύει για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν φαγητό εκτός σπιτιού.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Έρευνας Μάρκετινγκ» (JMR), η μελέτη τους έδειξε πως οι εθελοντές που είχαν παραγγείλει νωρίς το φαγητό τους επέλεγαν φαγητά που κατά μέσον όρο περιείχαν 10% λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι των συνομηλίκων τους που έκαναν την παραγγελία τους λίγο πριν φάνε.

«Τα ευρήματα αυτά παρέχουν μία ακόμα απόδειξη ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ δεν είναι πάντοτε τόσο συνετές όσο εκείνες που λαμβάνονται εν ψυχρώ», σχολίασε ο δρ Τζωρτζ Λέβενσταϊν, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, στο Πίτσμπουργκ.


Πηγή: ygeia.tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια