Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η γοητεία κρύβεται στο μούσι;


Τα τελευταία χρόνια στη μόδα είναι το ατημέλητο λουκ στους άντρες, είναι όμως πραγματικά αυτό που θέλουν οι γυναίκες;
Ερευνητές από την Αυστραλία αποφάσισαν να εξετάσουν εάν οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες με μούσια ή γένια ή τους φρεσκοξυρισμένους άντρες. Σε δεύτερο επίπεδο, προσπάθησαν να εξηγήσουν την «ετυμηγορία» των γυναικών.

Στο πλαίσιο του σχετικού πειράματος, οι ερευνητές ζήτησαν από περίπου 8.500 γυναίκες να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες αντρών. Μερικά από τα «μοντέλα» είχαν γένια ή μούσια, ενώ άλλοι άντρες είχαν καθαρό πρόσωπο, απαλλαγμένο από κάθε ίχνος τριχοφυΐας.

Οι γυναίκες έδωσαν κατά μέσο όρο 15-20% υψηλότερες βαθμολογίες στις φωτογραφίες των ανδρών με λιγότερη ή περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπο σε σύγκριση με τους φρεσκοξυρισμένους άντρες, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Journal of Evolutionary Biology. Ανάμεσα στους άντρες με γένια και τους άντρες με μούσια, οι γυναίκες έδειξαν μια ελαφρά προτίμηση στους πρώτους.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η Danielle Sulikowski, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τσαρλς Σταρτ, αναφέρει ότι η τριχοφυΐα του προσώπου αποτελεί διαχρονικά ένδειξη ανδρισμού κι αυτό γιατί έχει απήχηση στα... πρωτόγονα ένστικτα: Η τριχοφυΐα κάνει τον άντρα να φαίνεται πιο δυνατός και επιβλητικός, επομένως –από εξελικτικής πλευράς– είναι πιο κατάλληλος ως ταίρι.


Πηγή: onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια