Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι είναι πιο ισχυρό στις μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ; Τα υπηρεσιακά, κριτήρια, τα κοινωνικά, ή τα ... κομματικά διαπιστευτήρια;

Δίνουμε συνέχεια σ' ένα θέμα που θίξαμε ακροθιγώς χθες (ΕΔΩ) και σχετίζεται με την υπόθεση της μετάθεσης αστυνομικού συνοδού σκύλων και πατέρα τριών παιδιών και την αντικατάσταση του με αστυνομικό ανύπαντρο.

Θυμίζουμε ότι αναγνώστης του bloko.gr που μας ενημέρωσε, έγραφε σχετικά: "έγινε συμβούλιο 
μεταθέσεων καινούριων συνοδών και διώχνουν από την Θεσπρωτια συνάδελφο με τρία παιδιά για να φέρουν ένα νέο ελεύθερο κολλητό της Γεροβασιλη αν θες δες το".

Το ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα και προέκυψαν τα ακόλουθα εξής;

- Στην αστυνομία οι μεταθέσεις, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο καθορίζονται από δύο είδους κριτήρια. Τα υπηρεσιακά και τα κοινωνικά.
- Φέτος, στο συμβούλιο για τις μεταθέσεις κι εξαιτίας του γεγονότος ότι ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από πολλούς για πολλούς (από ποιους και γιατί άραγε;), επιβλήθηκε να εξετάσουν τις περιπτώσεις μόνο με αμιγώς υπηρεσιακά κριτήρια, που σημαίνει μόρια και βαθμολογίες.
- Στην περίπτωση του αστυνομικού της Θεσπρωτίας, ο οποίος προέρχεται από τους συνοριακούς και έχει 17 χρόνια υπηρεσίας, το νέο μητρώο του είναι μικρότερο από εκείνο του ανύμφευτου αστυνομικού της Ρόδου, ο οποίος μετρά 5 χρόνια πραγματικής (εκτός σχολής) θητείας.

Οι φίλοι του αστυνομικού- πατέρα τριών παιδιών που μετατίθεται στην Καστοριά, υποστηρίζουν ότι ενώ στα γραπτά έχει βαθμολογηθεί με 20, στα πρακτικά θέματα οι εκπαιδευτές του έβαλαν ... 12!

Ανεξαρτήτως κριτηρίων, το ζήτημα είναι ότι κατά κανόνα το γράμμα του νόμου είναι υποδεέστερο από το πνεύμα του. Οι ηθικοί- άγραφοι εθιμικοί κανόνες δικαίου, αρχών και αξιών, καθορίζουν το γράμμα και όταν το γράμμα, δεν μπορεί να τους ερμηνεύσει ως εμπράγματη πραγματολογική ερμηνεία, τότε παραμερίζουν εν ονόματι αυτής καθαυτής της ηθικής και του δικαίου, 

Εκτός βέβαια και αν ισχύει ο αφορισμός του αναγνώστη ότι υπάρχει πολιτικός δάκτυλος της κυρίας υπουργού. Γιατί το δίκαιο της υπουργού είναι υπεράνω όλων.
.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια