Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για άλλη μια φορά είναι τιμή μου να λέω ότι δουλεύω μαζί σας - κείμενο αστυνομικού

Διαβάστε την ανάρτηση αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr στη σελίδα μας στο Facebook:Την 10/09/2016 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κλήθηκαν να επιληφθούν σε περιστατικό στον
Αγ. Παντελεήμονα όπου άτομο αλλοδαπής καταγωγής είχε αφαιρέσει από μια κυρία το πορτοφόλι της.Φθάνοντας στο σημείο καταλήγουν να ελέγξουν κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας στον οποίο εμφανώς είχε διαφύγει ο δράστης.Ανάμεσα στον 5ο κ 6ο όροφο σε παράθυρο που έβλεπε στον φωταγωγό της πολυκατοικίας αντιλαμβάνονται έκπληκτοι ότι το άτομο βρισκόταν εξωτερικά αυτού, κολλημένος στο τοίχο, όρθιος πάνω στο περβάζι του παραθύρου.Οι αστυνομικοί μπαίνουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μαζί του γιατί πλέον υπήρχε τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή του.Αυτός όμως έχοντας κάνει χρήση 5 διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών και αντιλαμβανόμενος ότι δε μπορεί πλέον να αποφύγει τις επιπτώσεις των πράξεων του, πηδάει στο κενό!!!Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. λοιπόν, κυριολεκτικά τον πιάνουν στον αέρα και τον συγκρατούν από το χέρι βρισκόμενοι και οι ίδιοι από τη μέση κ πάνω στο κενό, κρεμάμενοι από το παράθυρο.Στο σημείο φτάνουν ενισχύσεις και ύστερα από 10 λεπτά έντονης προσπάθειας και με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων καταφέρνουν να τον τραβήξουν ξανά μέσα.Αξίζει να σημειωθεί ότι το άτομο καθ'όλη τη διάρκεια προσπαθούσε να αναγκάσει τους αστυνομικούς να τον αφήσουν να πέσει!Στη προσπάθεια του αυτή μάλιστα έσπασε το τζάμι του παραθύρου με αποτέλεσμα να κοπεί και ο ίδιος αλλά και οι αστυνομικοί και να γεμίσουν αίματα!Μετά το πέρας του περιστατικού, καθότι το άτομο ήταν χρόνιος χρήστης κ πιθανόν φορέας ασθενειών, 5 εκ των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. υποβλήθηκαν απο γιατρούς σε ιδιαίτερα έντονη αντιβίωση και σε εξετάσεις που θα δείξουν αξιόπιστα αποτελέσματα σε 6 μήνες κ άνω!!
Αυτά είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας, ο γείτονας, ο φίλος, ο αδερφός, ο πατέρας ή η μητέρα ενός μικρού παιδιού που μπήκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για να προσφέρει τα μέγιστα για το κοινό καλό. Είναι αυτοί που παρ` όλα τα υπηρεσιακά προβλήματα ψάχνουν και βρίσκουν λύση σε προβλήματα του ενός (1) δευτερολέπτου επιδεικνύοντας ότι το επίπεδο τους είναι υψηλό αλλά και η εκπαίδευσή τους τους επιτρέπει να σκέπτονται τόσο γρήγορα που κάποιος αλλος στη θέση τους θα πάγωνε. Αυτά τα παιδιά μάχονται κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό για να είναι η κοινωνία ελεύθερη και ασφαλής. Κάνουν αυτό που προστάζει το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους. Κάνουν αυτό που απαιτεί το έμβλημα που φέρουν στο δεξιό τους μπράτσο. Το ΜΑΤΩΜΕΝΟ έμβλημα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που στην αγκαλιά του έχει τη σημαία. Για άλλη μια φορά είμαι υπερήφανος που δουλεύω μαζί σας. Τιμή μου να λέω ότι αυτά τα παιδιά τα εκπαιδεύω εγώ. Μπράβο. Μπράβο σε όλους.
Γιώργος - Δημήτρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια