Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μυτιλήνη: Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών & αντιεξουσιαστών

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από άγημα του Στρατού, ανάμεσα σε μεγάλη ομάδα πολιτών μέσα στην
οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί και ολιγάριθμη ομάδα αντεξουσιαστών, κυρίως φοιτητών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα συνεπικουρούμενη από μικρή ομάδα μεταναστών.
Όλα ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα, όταν η καθιερωμένη κάθε Κυριακή με τη δύση του ηλίου υποστολή της σημαίας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης παρουσία στρατιωτικού αγήματος ματαιώθηκε αφού στον ίδιο χώρο διαδήλωναν εκατοντάδες μετανάστες ενάντια στον πολύμηνο αποκλεισμό τους στη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποστολή ματαιώθηκε όταν η τοπική ηγεσία του Στρατεύματος ενημερώθηκε ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν εγγυόταν για την ασφάλεια του αγήματος λόγω της εν εξελίξει εκείνη την ώρα διαδήλωσης. Το γεγονός έγινε γνωστό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που όλη την περασμένη εβδομάδα, ακόμα και σήμερα το πρωί, καλούσαν σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου προκειμένου η υποστολή να γίνει κανονικά και χωρίς προβλήματα ασφάλειας για το άγημα των στρατιωτών.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, ενώ και ομάδα αντεξουσιαστών πήρε θέση στην πλατεία Σαπφούς φωνάζοντας συνθήματα.
Τελικά η υποστολή πραγματοποιήθηκε κανονικά με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες να τον τραγουδούν μαζί με τους στρατιώτες, ενώ δυο ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δυο πλευρές.
Μετά την αποχώρηση του αγήματος όμως άρχισαν οι αντεγκλήσεις που αρχικά ήταν μόνο λεκτικές, στη συνέχεια όμως μετατράπηκαν σε ανταλλαγές αντικειμένων, ενώ όταν άρχισαν οι επιθέσεις, και κυρίως οι επιθέσεις από τον στενό πυρήνα των ακροδεξιών, αυτές αντιμετωπίσθηκαν με τη χρήση χημικών από μέρους των αστυνομικών δυνάμεων.
Τελικά τα επεισόδια έληξαν με τους αντεξουσιαστές να διαλύονται «σκορπώντας» στα γύρω στενά, ενώ ομάδα ανδρών των ΜΑΤ τους κυνηγούσε.
Πηγές: ΑΜΠΕ - LesvosPost.com - lesvosnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια