Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι είδους ανασφάλειες έχουν οι άνδρες;

Δεδομένο θεωρούσαμε μέχρι σήμερα ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που έχουν τις περισσότερες ανασφάλειες και ανησυχίες για την εμφάνιση τους και το σώμα τους. Φαίνεται όμως πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Νέα Βρετανική έρευνα καταδεικνύει τις ανησυχίες που έχουν οι άνδρες.

 Η δημοσκόπηση, που έγινε σε 5.748 άντρες μέσα από ένα ειδικό οnline forum, έδειξε πως οι άνδρες αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια για το σώμα τους από τις γυναίκες.

Για παράδειγμα, ανησυχούν για το μέγεθος του μορίου τους, για τις θηλές τους και τις ιδρωμένες μασχάλες. Βέβαια, όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, δεν παραδέχονται ποτέ αυτές τις ανησυχίες στις γυναίκες.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι άνδρες παραδέχτηκαν ότι τους απασχολεί μεταξύ άλλων το βάρος τους, τα μαλλιά και το δέρμα τους. Για τους άνδρες η εξωτερική εμφάνιση παίζει μάλλον μεγαλύτερο ρόλο στην αυτοπεποίθησή τους απ’ ότι για τις γυναίκες.

 Στο online forum, οι άνδρες παραδέχτηκαν ότι πιέζονται για να αποκτήσουν τέλειους κοιλιακούς ενώ τα μαλλιά τους παίζουν καταλυτικό ρόλο στην αυτοεκτίμησή τους.

 Η ερώτηση που κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν να αναφέρουν τα σημεία του σώματός τους που τους προκαλούν αμηχανία: "Είτε ήταν το μέγεθος του πέους, είτε η φαλάκρα, είτε οι περίεργες θηλές τους, η γυναικομαστία αλλά και η έντονη εφίδρωση".

 Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η αφοπλιστική ειλικρίνεια των ανδρών έδειξε πως δεν είναι μόνο οι γυναίκες που αισθάνονται άβολα για διάφορα σημεία του σώματός τους. Οι άνδρες αποδεικνύεται τελικά, παρόλο που δεν το ομολογούν, να είναι περισσότερο ανασφαλείς από τις γυναίκες.




Πηγή: healthview.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια