Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η δουλειά μας είναι να αναδεικνύουμε προβλήματα''


Διαβάστε την ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Σχετικά με το παραπάνω έγγραφο που απαντήσατε στο Σωματείο μας, σας ερωτούμε στο υπ’ αριθ. 223/17.08.2016 έγγραφό μας,
Πόσα χρήματα έχουν προβλεφθεί φέτος για Π.Π.Υ. και συμβασιούχους για νυχτερινά, εκτός έδρας, υπερωρίες;
και η απάντηση του υπογράφοντος κ. Ζάχου είναι «η εγγραφή των ανωτέρω πιστώσεων σε ΚΑΕ εκφεύγει του συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος». Και παρακάτω απαντάει ο κ. Ζάχος «επ’ αυτών συνδικαλιστική άγνοια θεωρείται ακατανόητη»


Επίσης δεν πήραμε καμία απάντηση για τι προτίθεστε να πράξετε για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Διακρίνουμε δυσφορία και αποφυγή σε απαντήσεις στο έγγραφο μας
Όταν ρωτάς κάτι δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις, σημαίνει ότι θες μια επίσημη απάντηση, είτε μια διασταύρωση, και στο κάτω – κάτω απαγορεύεται;


Για πρώτη φορά στην δεκαετή κ πλέον συνδικαλιστική μας δράση διαπιστώνουμε σε υπηρεσιακό έγγραφο σχόλια αλληλογραφίας. Κατανοούμε ενδεχομένως τον εκνευρισμό του υπογράφοντος αλλά η δουλειά μας είναι να αναδεικνύουμε προβλήματα και να προσπαθούμε για την επίλυσή τους όσο και αν ενοχλεί αυτό κάποιους.


Επίσης διαπιστώνουμε ότι σε καμιά αλληλογραφία, κανένα άλλο συνδικαλιστικό όργανο δεν τυγχάνει ανάλογης κρίσης και σχολίων. Ενδεχομένως να οφείλεται ο διαχωρισμός σε «καλά» και «κακά» παιδιά.


Η συνδικαλιστική δράση και τα επιτεύγματα του Σωματείου μας και του Προέδρου μας εδώ και δεκαετία έχουν κριθεί, όπως όλοι ξέρουμε, με σειρά θετικών καταλήξεων για τον κλάδο μας. Αυτό επετεύχθη με πορείες, γκρίνιες διεκδικήσεις, διαφωνίες, διαλόγους, συμφωνίες για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα για τον κλάδο μας, όσο για τους Π.Π.Υ., όσο και για τους επιλαχόντες και συμβασιούχους πυροσβέστες και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε.


Ευτυχώς ούτε κομματικές ταυτότητες είχαμε και έχουμε ούτε κομματικά γαλόνια πήραμε γιατί μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει η επίλυση των προβλημάτων τόσα χρόνια και ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ, κ. Διευθυντά.


Πάντως τέτοιες απαντήσεις δημιουργούν προβλήματα και δεν επιλύουν θέματα.
Εμείς πάντως εκπτώσεις κ υποχωρήσεις όπως κάνουν άλλοι συνδικαλιστές του χώρου μας στα εργασιακά θέματα μας δεν θα κάνουμε. Όπως δεν κάναμε τόσα χρονιά.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Παρακαλούμε η απάντησή σας να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο e-mail του Σωματείου μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια