Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκινούν οι ανασκαφές στην Κω για τον μικρό Μπεν

Χωρίς λύση παραμένει ο γρίφος της εξαφάνισης του μικρού Μπεν 25 χρόνια μετά, με μια μητέρα συντετριμμένη που όμως δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει μέχρι και σήμερα για να βρει κάποιο στοιχείο που θα την οδηγήσει στον γιο της.


Ωστόσο, φαίνεται πως το χειρότερο σενάριο για την οικογένεια του μικρού Μπεν ίσως και να επιβεβαιωθεί, αφού αύριο, τέσσερα χρόνια μετά, ξεκινούν και πάλι οι έρευνες.
Κλιμάκιο της  βρετανικής αστυνομίας μεταβαίνει αύριο στην Κω με σκοπό να ξεκινήσουν ανασκαφές, αναζητώντας τα λείψανα του μικρού αγοριού. Στο νησί θα πραγματοποιηθούν δύο εκσκαφές, κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο μικρός Μπεν.
Η πρώτη εκσκαφή αναμένεται να έχει διάρκεια 10 – 12 ημέρες και όπως τονίζεται, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση.
Ben Needham - παιδί - εξαφάνιση - Κως

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα στο πρώτο σημείο, υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και σε δεύτερο χώρο. Παράλληλα όλες αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιείται  λεπτομερείς ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία της ανασκαφής. 

Τι ακριβώς συνέβη τότε

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mirror, ένας φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, δήλωσε στην αστυνομία πως ο χειριστής ευθύνεται κατά πάσα πιθανότητα για τον θάνατο του μικρού Μπεν.
Ο ίδιος ο χειριστής είχε δηλώσει στις αρχές το 2012 ότι μπορεί να ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού, θάβοντάς το κάτω από μπάζα κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού. 
Όπως θυμάται ο φίλος του χειριστή ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή, ο χειριστής κατά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα, την επόμενη μέρα της εξαφάνισης του παιδιού, ήταν φοβισμένος και ιδρωμένος, καθώς είχε ανακριθεί από Έλληνες αστυνομικούς για την πιθανότητα ενός ατυχήματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις έρευνες δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη κατά πόσο ο χειριστής γνώριζε ότι είχε σκοτώσει το παιδί και αν είχε υπάρξει προσπάθεια «κουκουλώματος» της αλήθειας μεταξύ των φίλων του προκειμένου να τον προστατεύσουν
Βάσει των νέων εξελίξεων η 43χρονη μητέρα του Μπεν δήλωσε:  «Όλα είναι διαφορετικά τώρα. Έχω παγώσει. Νομίζω ότι η αστυνομία θα βρει τα οστά του Μπεν. Νομίζω ότι είναι νεκρός. Θα πεθάνω από το σοκ του πόνου αν επιβεβαιωθεί το τραγικό αυτό σενάριο. Η αστυνομία του νότιου Γιόρκσαιρ δε γνωρίζει το ακριβές σημείο αλλά θεωρούν την πληροφορία αξιόπιστη και πλέον η έρευνα δεν αφορά σε υπόθεση αναζήτησης ζωντανού προσώπου».  

antenna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια