Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εξοργιστικές απαντήσεις από τον επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ

Επικεφαλής της μίας εκ των δύο ομάδων ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον τελευταίο
μάρτυρα αστυνομικό που καταθέτει για την υποθεση της δολοφονίας ενώ πλέον αναμένεται η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα σήμερα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Αναστασίου Τσολακίδη η οποία είχε αρχίσει στα τέλη Ιουλίου.
Ο μάρτυρας δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για τη στάση των αστυνομικων εκείνο το βράδυ οι οποίοι δεν προχωρησαν σε καμία σύλληψη, πλην του Γ. Ρουπακιά. "Φωνάζαμε. Τί αλλο να κάνουμε;" ήταν η απάντηση του στο ερωτημα της πολιτικής αγωγής τί έκαναν αυτός και οι συνάδελφοί του, προκειμένου να σταματησουν τα 30 - 40 άτομα μετά το αποτυχημένο σήμα τους προς αυτά. Μάλιστα ο αστυνομικός κατέθεσε πως δεν είχε καταλάβει πως στο περιστατικό εμπλέκονται μελη της Χρυσης Αυγής καθώς δρν φορούσαν συγκεκριμένα μπλουζάκια και διακριτικά.
Ερώτηση: γιατί δεν περικυκλώσατε του συγκεντρωμένους;
Απάντηση: Σε αυτά τα περιστατικά πάνε συνήθως άλλες υπηρεσίες. Μετά το μαχαίρωμα (σ.σ. οι συγκεντρωμένοι) έσπασαν σε πολλά σημεία. Ήταν σκοτάδι και δεν είδαμε αν είχαν ροπαλα.
Πάντως, η πολιτικη αγωγή έχει υποστηρίξει οτι υπάρχουν αντιφασεις στη σημερινή καταθεση του μάρτυρα με τις αρχικές του.
Ερώτηση: Γιατί δεν ρίξατε πυροβολισμό για εκφοβισμό;
Απάντηση: Η χρήση πυροβολου όπλου σε κατοικημένη περιοχή απαγορεύεται.
Ερώτηση: Βάλατε χειροπέδες στο Γ. Ρουπακιά;
Απάντηση: Εμείς όχι. Τον είχαμε ακινητοποιησει. Δεν του βαλαμε χειροπέδες.
Ερώτηση: Δεν τον θεωρούσατε επικίνδυνο ως ύποπτο φυγής;
Απάντηση: Ήταν πολύ ήρεμος.
Ερώτηση: Μα μόνος σας είπατε νωρίτερα οτι ήταν έτοιμος να φύγει. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια