Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοκ! Ακατάλληλες για το χειμώνα οι μισές δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων

Δυσοίωνες καταστάσεις προοιωνίζονται στον ορίζοντα του προσφυγικού τους ερχόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η
έρευνα των κλιμακίων μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, που έκαναν αξιολόγηση δομών και υποδομών στις εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν περιγράφονται από πηγές ενημέρωσης ως άκρως ανησυχητικά, καθώς οι μισές δομές και περίπου οι 30.000 θέσεις από τις 60.000 θέσεις που καταλαμβάνονται σήμερα, είναι ακατάλληλες για περαιτέρω χρήση. Μάλιστα, στο ερώτημα του bloko.gr αναφορικά με το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση, η απάντηση που πήραμε είναι ότι τα έργα αποκατάστασης στα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας και η κατασκευή νέων δομών, θα έπρεπε να ξεκινήσουν από ... προχθές! Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στις δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για κέντρα στα οποία η διαμονή εξακολουθεί να γίνεται σε αντίσκηνα ή σε χώρους ακατάλληλους για εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών διαβίωσης σε κρύο και βροχές, γεγονός που αναμένεται να προσθέσει νέα βάρη και προβλήματα στη διαχείριση εν γένει του προσφυγικού στο εγγύς μέλλον.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια