Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναδιάρθρωση για την αναδιάρθρωση ή αναδιάρθρωση για το επικοινωνιακό απείκασμα;

" ΄Οτι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ΄ευχήν στην Αποικία
δεν μεν΄η ελαχίστη αμφιβολία...."
Ανακοινώθηκε, με
την επισημότητα που αρμόζει, από την πολιτική και φυσική ηγεσία, ο νέος σχεδιασμός των Υπηρεσιών της αστυνομίας.
Το ευχάριστο ( όπως δηλώθηκε ) είναι πως θα προκύψει μείωση κατά 10 % των καταβαλλομένων ενίοτε και σε " αδρανείς" Υπηρεσίες( βλέπε αστυν. σταθμούς) μισθωμάτων.
-Πρέπει, ωστόσο να λεχθεί ότι, η ιστορία των αναδιαρθρώσεων, είναι μια " πονεμένη " ιστορία, κάτι σαν... το γεφύρι της΄Αρτας που πολλές φορές μάλιστα έμειναν στα χαρτιά.!!
Ευχάριστες λέξεις, που ...χαϊδεύουν τ΄αυτιά. Αναδιάρθρωση, μεταρρύθμιση, αναδιοργάνωση, εξορθολογισμός, εξοικονόμηση δυνάμεων και πόρων, βελτίωση αστυνόμευσης ( !! ) Πόσες φορές δεν τ΄ακούσαμε αυτά ;
- Κύρια χαρακτηριστικά, όλων αυτών των ενεργειών, ήταν τα πολιτικά κίνητρα ( Ο Υπουργός θα μείνει στην ιστορία ), η χαρακτηριστική βιασύνη (θυμίζω τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς), η έλλειψη στόχευσης και επαρκούς τεκμηρίωσης.
- Ασφαλώς και ( θα ) πρέπει να υπάρχει μια δυναμική και κάποιας μορφής κινητικότητα και στα ζητήματα αστυνόμευσης.Τουτέστιν, μελετημένες δράσεις και προσαρμογές- εάν και όπου απαιτείται - στα εκάστοτε νέα δεδομένα.
- ΄Ολοι μας όμως, γνωρίζουμε καλά, ό,τι ακόμη και σε ζητήματα μείζονος σπουδαιότητος ( λ.χ.σε θέματα παιδείας) ο εκάστοτε Υπουργός Κυβέρνησης ή στην καλύτερη περίπτωση η κάθε Κυβέρνηση, ελλείψει συνταγματικών προβλέψεων όπως της απαίτησης αυξημένης πλειοψηφίας, εξαγγέλλουν και πραγματοποιούν, συνήθως με πομπώδεις εκφράσεις και επικοινωνιακές πιρόγες, μεταρρυθμίσεις με θύματα είτε τους μαθητές είτε γενικώς τους πολίτες. !!
"΄Ισως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα, είν΄ επικίνδυνον πράγμα η βία,
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
΄Εχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.
΄Ομως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια ;
Και τέλος πάντων, να τραβούμ΄ εμπρός." ( Κ. Καβάφης).


Ταράσιος Παπαδόπουλος             
Αστυνομικός Διευθυντής ε.α.
Πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ Master Ποινικών και Εγκληματολογικών επιστημών
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια