Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι στο οροπέδιο Λασιθίου

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την σημερινή χαλαζόπτωση, ενώ σημαντικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε αμπέλια και ελαιοκαλλιέργειες και στο Νομό Ηρακλείου, με τους αγρότες να μετρούν τις πληγές τους.

Την ίδια ώρα, την άμεση καταγραφή των ζημιών, για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίων ωρών στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, που έπληξε καθολικά καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, αλλά και δενδρώδεις καλλιέργειες, ζητά με επείγον έγγραφό του προς τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου, ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε στο σύνολό του ο αγροτικός τομέας του οροπεδίου Λασιθίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016» αναφέρει ο δήμαρχος.

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Στεφανάκης ζητά «την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ήδη δύσκολες καλλιεργητικές απαιτήσεις».

Τέλος, ο δήμαρχος κοινοποιεί το έγγραφο στους βουλευτές Λασιθίου, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον αγροτικό συνεταιρισμό Οροπεδίου και τον αγροτικό σύλλογο Οροπεδίου Λασιθίου.

real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια