Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα γκάφα Δένδια! Τον "αδειάζουν” οι αστυνομικοί για την δήλωσή του περί “λευκής απεργίας” τους

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους κόλπους της Αστυνομίας η μάλλον ατυχής δήλωση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και νυν κοινοβουλευτικού
εκπροσώπου της ΝΔ κ. Ν. Δένδια, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, όπου αναφερόμενος στα συνεχή επεισόδια των Εξαρχείων έκανε λόγο για "λευκή απεργία" των αστυνομικών.

«Η αστυνομία κατά την άποψή μου, βρίσκεται σε μία φάση περίπου "λευκής απεργίας". Δεν φταίει ο Έλληνας αστυνομικός. Τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία, δεν του δίνει την κατεύθυνση και την κάλυψη που χρειάζεται, τι να κάνει; Στην πραγματικότητα βρίσκεται στο απόλυτο κενό και όταν κάνει και κάτι βρίσκει και το μπελά του», είπε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός.

Τις δηλώσεις αυτές σχολίασαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών με τους οποίους επικοινώνησε το Thepressroom.gr. Ο κ. Γιάννης Κατσιαμάκας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) δήλωσε: Οι αστυνομικοί τιμούν τον όρκο τους και κάνουν τη δουλειά τους κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, ανεξαρτήτως αν θεωρούν ότι η Πολιτεία είναι αρωγός τους ή όχι και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έκαναν, δεν κάνουν και δεν πρόκειται να κάνουν «λευκή απεργία». Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από την δράση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που αστυνομεύουν στην περιοχή όπως και από τους τραυματίες που έχουμε σχεδόν κάθε φορά που λαμβάνουν χώρα επεισόδια και άρα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει θέμα αδράνειας.

Στις δηλώσεις Δένδια τοποθετήθηκε, μιλώντας και ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας Αντιπρόεδρος Θεμάτων Μελετών και Επιμόρφωσης Αστυνομικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στο Thepressroom.gr: Οι αστυνομικοί είναι ορκισμένοι και πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Επιθυμούν και αγωνίζονται να τους δοθεί το δικαίωμα της απεργίας, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην τέλεση των καθηκόντων τους. Η αστυνομία και η αστυνομικοί είναι πυλώνας του Κράτους και δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Για πάνω από 30 χρόνια το «κράτος» του «Εξαρχιστάν» χρησιμοποιείται με δόλιο τρόπο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να δημιουργεί αποπροσανατολισμό στους πολίτες από τα θεμελιώδη και καίρια προβλήματα τους. Οι γνωστοί άγνωστοι για την Αστυνομία, ήταν πάντα γνωστοί, αλλά δεν υπήρξε ποτέ πολιτική βούληση για την απαλοιφή τους. Γι αυτό και οι πράξεις τους δεν τιμωρούνται ποτέ!


thepressroom.gr/
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια