Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλη η συνέντευξη Ν.Τόσκα στο ΣΚΑΪ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Σκάϊ, στη διάρκεια της εκπομπής «Οι Αταίριαστοι»
και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Πάμε τώρα να βρούμε τον κύριο Νίκο Τόσκα Αναπληρωτή Υπουργό, είναι αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη. Κύριε Υπουργέ, καλό μεσημέρι.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Κούτρα, κύριε Ντζούνο καλό μεσημέρι.

Δημοσιογράφος: Να είστε καλά. Ευχαριστούμε πολύ που είστε μαζί μας. Καταρχάς θέλω να ξεκινήσουμε από το θέμα επειδή έχει προκύψει τώρα τα τελευταία λεπτά και είναι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Περιμένω το σχόλιό σας για τις σημερινές εξελίξεις.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είναι εμφανής ο ανταγωνισμός που υπάρχει. Από κει και πέρα εμείς ως Κυβέρνηση είμαστε ευτυχείς να τηρούνται οι κανόνες που έχουν τεθεί και για το καλό της ενημέρωσης και για το καλό της απασχόλησης και των εργαζομένων οι οποίοι καλό είναι να καλύψουν τις θέσεις, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα απασχόλησης σε αρκετούς ανθρώπους. Από εκει και πέρα τα υπόλοιπα είναι θέματα αρμοδιότητας άλλου Υπουργού, του Νίκου Παππά, από εκεί. Εκεί ρωτήστε τον.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα και δεν θα μείνουμε άλλο με εσάς σε αυτό. Είναι του Υπουργού Επικρατείας. Λοιπόν,  να έρθουμε λίγο στα δικά σας θέματα και να ξεκινήσουμε από το θέμα των Εξαρχείων γιατί πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινά, επιτρέψτε μου να πω Υπουργέ και διάβασα και μία δήλωσή σας ότι έχετε συλλάβει τους περισσότερους μπαχαλάκηδες που έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια, ισχύει αυτό;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έχουν συλληφθεί 86 άτομα για επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, το 2015 και γύρω στα 44 άτομα από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα. Αυτά τα ανακοίνωσα στην συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή.

Δημοσιογράφος: Τότε γιατί συνεχίζονται τα επεισόδια, τα οποία επαναλαμβάνω ότι οι κάτοικοι που μένουν στην περιοχή το νιώθουν πολύ καλά στο πετσί τους, είναι σχεδόν καθημερινά;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Οι κάτοικοι που μένουν στην περιοχή και οι οποίοι, διάφορες επιτροπές, μ’ έχουν επισκεφθεί, μου έχουν δηλώσει και έχουν αναγνωρίσει ότι γίνονται προσπάθειες περισσότερες από κάθε άλλη περίοδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Θυμίζω και το θέμα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών….

Δημοσιογράφος: Λοιπόν λέγαμε για τους κατοίκους της περιοχής.


Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δηλώσει ότι έχουν δει αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων σε αντίθεση με άλλες περιόδους και αναφέρθηκαν στο θέμα της αντιμετώπισης κυκλωμάτων ναρκωτικών της αλβανικής μαφίας, αλλά αναφέρθηκαν και στο θέμα της προστασίας κάποιων περιοχών που είχαν μαγαζιά και τα οποία τα λήστευαν κάθε λίγο και λιγάκι και αυτά στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι προσπάθειες αυτές θα ενταθούν.

Ξέρετε κάτι όμως; Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα τα οποία είχαν συσσωρευτεί στη διάρκεια πολλών δεκαετιών, προβλήματα που σκουπίζονταν, ας μου επιτραπεί, κάτω από το χαλί της περιοχής προκειμένου να μην υπάρχουν στην υπόλοιπη πόλη. Εμείς συστηματικά το προσπαθούμε, δεν αρνούμαστε ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, δεν δηλώνουμε ότι έχουμε λύσει όλα τα ζητήματα της περιοχής, μια περιοχή με πολλά προβλήματα αλλά ξέρετε ότι γενικότερα αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλα ζητήματα τα οποία αγγίξαμε. Όπως είναι το θέμα της αναδιοργάνωσης της αστυνομίας, το θέμα της επιστροφής πάρα πολλών αστυνομικών, πάνω από 700 που αυτές τις μέρες καλούμε πίσω.

Δημοσιογράφος: Τώρα θα τα θίξουμε κι αυτά κύριε Υπουργέ.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ και μπράβο και καλά κάνετε. Ναι. Να τα λέμε όλα. Μπράβο και καλά κάνετε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και με πολλές αντιδράσεις, ξέρετε. Πάρα πολλές αντιδράσεις.

Δημοσιογράφος: Αυτό είναι θέμα αυτών που αντιδρούν.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Που δεν θέλουν να απεμπολήσουν τα προνόμιά τους.

Δημοσιογράφος: Σε αυτό καλά κάνετε, οφείλουμε να ομολογήσουμε.

Δημοσιογράφος: Από κει και πέρα, επιμένουμε λίγο στο θέμα των Εξαρχείων. Υπήρξε και πολιτική αντιπαράθεση. Ο κύριος Μητσοτάκης, είπε ότι σε ένα μήνα θα μπορούσε να μην υπάρχουν αυτά τα επεισόδια στα Εξάρχεια την ίδια στιγμή που εσείς μας λέτε ότι γίνονται μεν προσπάθειες αλλά δεν θα λυθεί και τελείως το πρόβλημα.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Την Παρασκευή συζητήσαμε στη Βουλή μια επερώτηση 17 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κανένας από τους εισηγητές της Νέας Δημοκρατίας δεν πρότεινε τη λύση που πρότεινε ο κύριος Μητσοτάκης, ότι σε ένα μήνα θα επιλύσει εκεί τα προβλήματα, προφανώς γιατί κατάλαβαν ότι είναι κάτι μη ρεαλιστικό και από κει και πέρα εμείς προσπαθούμε. Εμείς δεν λέμε σε ένα μήνα, αλλά λέμε ότι κινούμαστε συστηματικά προκειμένου αυτή η περιοχή να είναι περιοχή ήσυχη, να μπορεί ο καθένας να πάει να πιει τον καφέ του, περιοχή όπου υπάρχουν άνθρωποι που συζητούν και διαλογίζονται αλλά όχι περιοχή προκλήσεων και επεισοδίων.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, πριν μερικές μέρες βγήκε μια ανακοίνωση από τον Ρουβίκωνα, οι οποίοι μάλιστα κάνανε και σήμερα μια έφοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο κύριος Κουμουτσάκος έχει γράψει επί λέξει σας το λέω για να απαντήσετε σε αυτό. Οι Ρουβίκωνες λέει απειλούν δημόσια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κύριος Τόσκας σιωπά, προφανώς τους θεωρεί θεσμική συνομιλούσα συλλογικότητα.

Αναπληρωτής  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα καλούσα τον κύριο Κουμουτσάκο, αναφέρομαι ονομαστικά, δεν το συνηθίζω αλλά αναφέρομαι σε αυτή την περίπτωση ονομαστικά, να αναφέρεται με ακρίβεια σε ότι έχω πει και όχι να διαστρεβλώνει. Πιστεύω ότι στο διπλωματικό του βίο δεν διαστρέβλωνε έτσι τα πράγματα, επομένως εγώ δεν μίλησα για θεσμικά κατοχυρωμένες συλλογικότητες.

Εγώ είπα ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με όλους αυτούς που δεν έχουν σχέση με ναρκωτικά, με όπλα και με τέτοια πράγματα και ξέρετε κάτι, αυτό έχει γίνει και σε άλλες εποχές. Είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τα προβλήματα να αιωρούνται, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να σκουπίζουμε τα προβλήματα από την υπόλοιπη Αθήνα σε μια περιοχή της Αθήνας.

Είτε λέγεται Εξάρχεια που επίτηδες τα κάνει σημαία και  σύμβολο η Νέα Δημοκρατία για να την κουνάει μέρα παρά μέρα και, απορώ γιατί δεν έχει κάνει σύμβολο τη Δυτική Αττική, όπου τα προβλήματα είναι εκατό φορές παραπάνω και όπου αυτή τη στιγμή συσσωρεύουμε μεγάλο αριθμό αστυνομικών από αυτούς που μαζεύουμε από τους επισήμους, από υψηλά πρόσωπα, όπως θέλετε πείτε το, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πολύ σοβαρότερες καταστάσεις, που έχουν σχέση με όπλα και ναρκωτικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό -και θα δείτε τα αποτελέσματα σύντομα.

Δημοσιογράφος: Ενδεχομένως ίσως γιατί και εσείς κύριε Υπουργέ έχετε μιλήσει, και άλλα στελέχη  για τις συλλογικότητες των Εξαρχείων όπως δεν ξέρω αν παλιότερα, θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στα παιδιά των Εξαρχείων.

Αναπληρωτής  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μα εμείς έχουμε καλέσει τους νέους που νομίζουν ότι μέσα από τις καταλήψεις και μέσα από τις αυτόνομες αυτές ενέργειες που έχουν και μορφή βίας να βγουν απ’ έξω, να ενταχτούν στις νόμιμες δράσεις, στις νόμιμες διαμαρτυρίες, στις μαζικές δράσεις. Το Αριστερό κίνημα πάντα χαρακτηριζόταν για τη μαζική του δράση και δεν χαρακτηριζόταν για την απομόνωση και για τις βίαιες ενέργειες και προς τα εκεί πρέπει να είναι η λύση, η έκφραση, η δυναμική της νεολαίας που έτσι και αλλιώς πρέπει να υπάρχει δυναμική στη νεολαία αλλά σε κατεύθυνση εξυπηρέτησης των μαζικών αγώνων και όχι της απομόνωσης και της βίαιης διαμαρτυρίας.

Δημοσιογράφος: Θα λάβετε κύριε Υπουργέ κάποια πρωτοβουλία να μαζέψετε τις συλλογικότητες, όπως έχετε πει, των Εξαρχείων, να συζητήσετε μεταξύ τους; Πώς θα γίνει πρακτικά όλο αυτό που έχετε πει;

Αναπληρωτής  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εμείς είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με οποιονδήποτε δεν συμμετέχει σε έκνομες ενέργειες. Σας είπα ότι αυτοί που έχουν σχέση με ναρκωτικά, όπλα κτλ δεν έχουν καμία σχέση με την πρόσκληση την οποία έχουμε στείλει για διάλογο και το ίδιο θα συζητήσουμε-προσπαθούμε να συζητήσουμε και με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Δυτική Αττική και υπάρχουν και ζουν σε περιοχές με μεγάλη παραβατικότητα είτε είναι αθίγγανοι αυτοί είτε οτιδήποτε άλλο. Εμείς προσπαθούμε και με διάλογο αλλά και με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και αυτή την αποφασιστικότητα την έχετε δει σε όλες τις ενέργειες όπως έχετε δει και τον σχεδιασμό στις ενέργειες του τελευταίου έτους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δημοσιογράφος: Για να κλείσουμε το θέμα των Εξαρχείων κύριε Υπουργέ και να πάμε και στα υπόλοιπα ο κύριος Κυριαζίδης από τη Ν.Δ. επικοινώνησε. Σας ρωτάει ευθέως και επωνύμως, λέει, αν μπορείτε να πάτε ένα απόγευμα για καφέ στα Εξάρχεια οι δύο σας. Αν είναι ασφαλής η περιοχή ώστε να πάτε για έναν καφέ.

Αναπληρωτής  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ο κύριος Κυριαζίδης ο οποίος είχε την ευκαιρία να με ρωτήσει και στη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή, πέρα από τη συνθηματολογία θα έπρεπε να μας πει τι έχει κάνει τόσα χρόνια η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και ο ίδιος όταν συμμετείχε στα συνδικαλιστικά όργανα της Αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση σ’ αυτή τη περιοχή. Ξέρετε ποιες ενέργειες έκανε  η αστυνομία και οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Ενέργειες εντυπώσεων, με μεγάλες εφόδους των ΜΑΤ, που διαρκούσαν δύο ώρες. Σε μερικές περιπτώσεις ήταν προτοποθετημένες οι κάμερες των καναλιών και μετά από δύο ώρες δεν υπήρχε τίποτα, είχε γίνει το show και στη συνέχεια δεν είχε γίνει τίποτα, το ίδιο και σε άλλες περιοχές. Εμείς ήμαστε μακριά από τέτοιες αντιλήψεις.

Δημοσιογράφος: Υπουργέ να παραδεχθούμε κάτι επειδή μέρα παρά μέρα η μία φορά την βδομάδα καίγεται και ένα λεωφορείο, υπάρχει ένα θέμα εκεί, θέλουμε να φύγουμε από τα Εξάρχεια να τελειώνουμε, υπάρχει ένα θέμα, δεν υπάρχει ένα θέμα;  

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καταρχάς δεν είναι μέρα παρά, δεν είναι σωστή η περιγραφή σας, επιτρέψτε μου.

Δημοσιογράφος: Σχηματικό, λάθος δικό μου, μία φορά το εξάμηνο λάθος δικό μου θα το πάρω πίσω.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:   Ναι, ναι, και πολύ άσχημες καταστάσεις είναι αυτές. Εμείς έχουμε ήδη σχεδιάσει και συζητήσει αυτές τις ημέρες το τι μπορούμε να κάνουμε για το συγκεκριμένο χώρο που αναφέρεστε, γιατί πράγματι η κατάσταση εκεί δεν είναι ευχάριστη. Από εκεί και πέρα επειδή αφορά ενέργειες των επομένων ημερών σταματάω εδώ.

Δημοσιογράφος: Περιμένουμε να ξεδιπλωθούν οι ενέργειες κύριε Υπουργέ να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Από εκεί και πέρα, την προηγούμενη εβδομάδα πήγατε στην Αμυγδαλέζα κύριε Υπουργέ. Θέλω να μου κάνετε ένα γενικό σχόλιο με το προσφυγικό πως πάνε τα πράγματα και επειδή σε μία προηγούμενη συνέντευξη που είχαμε κάνει εδώ στην εκπομπή είχατε αφήσει κάποιες υπόνοιες ότι μπορεί να περνάνε και τζιχαντιστές με όλο αυτό, μπορεί να υπάρχουν και τζιχαντιστές. Έχετε και νεότερα επ’ αυτού; 

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:   Τρία πράγματα γύρω από το ίδιο θέμα. Στην Αμυγδαλέζα εγκαινιάσαμε, αφού πρώτα ανακατασκευάστηκε και ομόρφυνε μια πολύ άσχημη περιοχή και εγκαταστάσεις, ομορφύναμε λοιπόν αυτή την περιοχή, το κομμάτι της Αμυγδαλέζας που θα φιλοξενεί τους πρόσφυγες που θα φύγουν με εθελούσια έξοδο, με εθελούσια επιστροφή προς τις χώρες τους.

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης φτιάχτηκαν τα σπιτάκια αυτά με air condition με τηλεόραση με χώρους για τα παιδάκια προκειμένου να φιλοξενήσουν, για λίγες μέρες, λιγότερο από δέκα δεκαπέντε μέρες αυτούς τους ανθρώπους, για να φύγουν για την πατρίδα τους. Είναι μία πύλη εξόδου ας πούμε. Η άλλη πύλη εξόδου είναι προς την Ευρώπη κάτι το οποίο συζητήθηκε από τον πρωθυπουργό και τους άλλους ηγέτες κρατών που συναντήθηκαν στη Βιέννη χθες και προχθές και η τρίτη πύλη εξόδου είναι αυτή που είδατε ότι υλοποιήθηκε από έναν αριθμό προσφύγων σήμερα το πρωί με την επιστροφή εβδομήντα προσφύγων από την Μυτιλήνη στην Τουρκία.

Αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει οπωσδήποτε να επιταχυνθούν, πρέπει να επιταχυνθεί το άσυλο και κοιτάζουμε τρόπους με τους οποίους θα επιταχυνθεί. Πρέπει να επιταχυνθούν οι επιστροφές και πρέπει να επιταχυνθούν οι εθελούσιες έξοδοι οι εθελούσιες επιστροφές, αυτά τα τρία πράγματα και φυσικά η μετάβαση προσφύγων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ζητήματα που μας απασχολούν σε καθημερινή βάση τα οποία πράγματι πρέπει να επιταχυνθούν.

Δημοσιογράφος:  Κύριε Υπουργέ δύο ακόμα ερωτήματα έτσι όπως τα βλέπω από τους φίλους τηλεθεατές για την Αμυγδαλέζα. Το ένα είναι ότι ομόρφυνε η Αμυγδαλέζα με μία παιδική χαρά; Και το δεύτερο είναι η Αμυγδαλέζα είναι κέντρο κράτησης ή δεν είναι;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:   Η Αμυγδαλέζα καταρχάς είπα και εκείνη την ημέρα ότι δεν υπάρχουν καταραμένοι τόποι, υπάρχουν καταραμένες συνθήκες. Δηλαδή εάν ένα τόπο τον βελτιώσεις δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που ήταν χτες, προχθές. Είναι χώρος κλειστός, δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι που πάνε και δεν μπορούν να απομακρυνθούν από αυτό το χώρο, γιατί αλλιώς δεν θα είχε νόημα η όποια μετάβαση τους εκεί. Τους ξέρουν οι ίδιοι τους κανόνες και το τί θα μεσολαβήσει μέχρι να ανέβουν στο αεροπλάνο και να πάνε στην χώρα τους. Αλλά, δεν έχει καμία σχέση η κατάσταση στην Αμυγδαλέζα η τωρινή, με την κατάσταση που υπήρχε τότε που ήταν άθλιες ο συνθήκες και είναι διαφορετικός ο σκοπός.

Εδώ γυρίζουν σπίτια τους αυτοί οι άνθρωποι σε εθελοντική βάση και ξέρουν τους κανόνες. Παλιά ήταν διαφορετικά τα ζητήματα, από εκεί και πέρα το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Είδατε τις συζητήσεις που έγιναν στην γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τις προηγούμενες μέρες και στη Βιέννη στη συνέχεια. Υπάρχει καλή συνεργασία και με τη Γερμανία και με τη Γαλλία αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς όμως υπάρχουν αρκετές χώρες της Ευρώπης χωρίς βίζα και κάποιες άλλες, οι οποίες έχουν άλλη οπτική.

Δημοσιογράφος: Από την αρχή του καλοκαιριού από την κυβέρνηση είχαμε ακούσει γι αυτό το περίφημο σχέδιο διάχυσης των προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Έχετε κι εσείς εμπλοκή σε αυτό. Διαμαρτύρονται πάρα πολύ και οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τι γίνεται με αυτό το σχέδιο; Δεν το έχουμε δει να υλοποιείται.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με υπερσυσσώρευση προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου. Μπορεί μετά την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας να μειώθηκαν οι μεγάλοι ρυθμοί των τριών και των πέντε χιλιάδων ημερησίως, αλλά ακόμα και οι μικρές ροές των εκατό και εκατόν πενήντα ανθρώπων την ημέρα δημιουργούν πρόβλημα. Είναι η κατάσταση οριακή από πλευράς μεταναστών και προσφύγων στα νησιά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, θα δείτε από ότι τις επόμενες ημέρες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ήδη είδατε σήμερα την επιστροφή των εβδομήντα μεταναστών οι οποίοι δεν είχαν ζητήσει άσυλο, στην Τουρκία.

Δημοσιογράφος: Ωστόσο, το είπατε και πριν κύριε Υπουργέ. Ψάχνουν να βρουν πολλοί, θα έχετε δει και αντιδράσεις από Δημάρχους και από τοπικές ομάδες και τα λοιπά. Θα πάνε πρόσφυγες – μετανάστες στην Κρήτη; Θα πάνε στην Πελοπόννησο; Θα πάνε στα νησιά του Ιονίου; Γιατί το κύριο βάρος το έχουν επωμιστεί τα βόρεια σύνορα μας και τα ανατολικά σύνορά μας. Τα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο. Θα υπάρχει αποσυμφόρηση  στα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι; Θα πάνε στην Κρήτη ας πούμε, θα πάνε στην Πελοπόννησο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Το κύριο βάρος πράγματι το έχουν δεχτεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κι η ευρύτερη περιοχή  της Θεσσαλονίκης, η οποία δέχθηκε το βάρος μετά την εκκένωση της Ειδομένης. Και είδατε τί γίνεται στην αντίστοιχη Ειδομένη της Γαλλίας, το Καλαί, με την επίσκεψη που έγινε του Ολάντ και τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί.

Πριν δυο εβδομάδες συνάντησα το Γάλλο ομόλογό μου μαζί με τον κύριο Μουζάλα και μας ρώταγε γι’ αυτό το θέμα, το οποίο το λύσαμε με πολύ καλό τρόπο, χωρίς να ανοίξει μύτη. Τώρα από κει και πέρα την κατανομή τη γενικότερη που με ρωτήσατε το χειρίζεται ο κύριος Μουζάλας, το συζητάμε μαζί βέβαια, αλλά είναι καθαρά αρμοδιότητα του κυρίου Μουζάλα και δε θα ήθελα να μπω στα χωράφια του.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ για να κλείσουμε. Υπάρχει περίπτωση, να δούμε, το χουμε πάλι συζητήσει, θα δούμε μέσα στο 2016 ή  αρχές του 2017 αλλαγή στις ταυτότητές μας;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είναι ζητήματα τα οποία προχωράμε ήδη. Πολύ σύντομα ναι, θα υπάρξουν αλλαγές στις ταυτότητες. Έχουν ληφθεί αποφάσεις πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, αλλά ξέρετε αυτές είναι οι μικρές αλλαγές. Οι μεγάλες αλλαγές είναι στα δύο ζητήματα που προανέφερα, το θέμα της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και στη μεγάλη μετακίνηση, απόσυρση, όπως θέλετε πείτε το, μετακίνηση μάλλον, Αστυνομικών, από τα υψηλά πρόσωπα στην ενεργό δράση, στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση για τον πολίτη.

Δημοσιογράφος: Υπουργέ σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να είστε καλά.

Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε πάρα  πολύ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Να είστε καλά. Και εγώ ευχαριστώ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια