Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ήταν εγκληματίες πολύ πριν τη δολοφονία του Φύσσα...

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2006 το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον Ανδρουτσόπουλο για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς
αναστολή και χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.[33] Στην ανακοίνωση της απόφασης οι υποστηρικτές του Ανδρουτσόπουλου αντέδρασαν βρίζοντας τους δικαστές, ο Ανδρουτσόπουλος έβγαλε λόγο και έπειτα οι χρυσαυγίτες έψαλαν τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι χαιρετούσαν ναζιστικά.[34]
  • Στο δεύτερο βαθμό, η δίκη διεξάχθηκε σε μεγαλύτερη αίθουσα,[35] στην αίθουσα τελετών στο ισόγειο του Αρείου Πάγου,[32] και στο χώρο υπήρχε αστυνομία για την αποτροπή επεισοδίων μεταξύ αντιφασιστών και ομοϊδεατών του Ανδρουτσόπουλου.[15] Ο Ανδρουτσόπουλος επέλεξε να μην έχει κανένα μάρτυρα υπεράσπισης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί η επίθεση από άλλα μέλη της ΧΑ.[32] Το Μάρτιο του 2009 ανακοινώθηκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, που απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, αλλά αποδέχτηκε την πρόταση της εισαγγελίας να αλλάξει το κατηγορητήριο σε μία μόνο απόπειρα ανθρωποκτονίας (εναντίον του Κουσουρή), μετατρέποντας τις άλλες δύο κατηγορίες σε κατηγορίες για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αδίκημα που είχε παραγραφεί ως πλημμέλημα, ενώ η ποινή του Ανδρουτσόπουλου μειώθηκε στα δώδεκα χρόνια.[15] Με την αναγγελία της απόφασης οι χρυσαυγίτεςχαιρέτησαν ναζιστικά και έψαλαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο.[15] Λίγο αργότερα ο Ανδρουτσόπουλος αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.[12] (πηγή: Βικιπαίδεια)
  • ****************
    Το εξαιρετικό άρθρο του ιστορικού Δημήτρη Κουσουρή με τίτλο «Ο φασισμός επιστρέφει στην Ευρώπη», που διαδόθηκε ευρύτατα στο διαδίκτυο, προκάλεσε την οργή της Χρυσής Αυγής. Λογικό, αφού ο αρθρογράφος δεν κρούει μόνο τον κώδωνα του κινδύνου για την επιστροφή των φαντασμάτων του παρελθόντος, αλλά προτείνει τον διεθνή συντονισμό όλων των αντιφασιστικών κινημάτων και συλλογικοτήτων για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής.

    Υπάρχει και ένας παραπάνω λόγος, ωστόσο, που η Χ.Α. θίχτηκε από τη διάδοση του άρθρου: ο ίδιος ο αρθρογράφος της.

    Ο συντάκτης της ναζιστικής ιστοσελίδας κάνει ότι δεν ξέρει ποιος είναι. Και σημειώνει:
     Άρθρο με τίτλο «Ο φασισμός επιστρέφει στην Ευρώπη», δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του παρδαλού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ, υπογεγραμμένο από κάποιον σταλινικό ονόματι Δημήτρη Κουσουρή.


    (Ολόκληρο το άρθρο σε screenshot. Κάντε κλικ για μεγέθυνση ή διαβάστε το εδώ)


    «Ακροαριστερός του ΣΥΡΙΖΑ» και «κάποιος σταλινικός» είναι για τους χρυσαυγίτες ο Δημήτρης Κουσουρής. Θα υπέθετε κανείς ότι τους είναι άγνωστος. Όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ο διαπρεπής ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής είναι το παρ' ολίγον θύμα της Χ.Α., ο άνθρωπος που πριν 16 χρόνια είχε δεχτεί τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της συμμορίας με επικεφαλής τον Αντώνη "Περίανδρο" Ανδρουτσόπουλο και που από καθαρή τύχη είναι σήμερα ζωντανός.
    Ας θυμίσουμε λοιπόν στους χρυσαυγίτες την "τιμημένη" ιστορία της συμμορίας τους...
    Ήταν 16 Ιουνίου του 1998, όταν ο Δημήτρης Κουσουρής, φοιτητής τότε της Φιλοσοφικής Σχολής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ παρευρισκόταν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προς συμπαράσταση των συλληφθέντων εκπαιδευτικών λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις για τον ΑΣΕΠ. Μαζί με τον Κουσουρή βρίσκονταν οι Ηλίας Φωτιάδης, επίσης φοιτητής στο Πολυτεχνείο, και Ιωάννης Καραμπατσόλης, αδιόριστος καθηγητής φιλολογίας.
    Έξω από το χώρο των δικαστηρίων, και ενώ κάθονταν σε παρακείμενο καφενείο, οι τρεις άντρες δέχτηκαν τη λυσσαλέα επίθεση ολιγάριθμης ομάδας χρυσαυγιτών, οι οποίοι επίσης παρευρίσκονταν στα δικαστήρια για δική τους υπόθεση.
    Εφοδιαζόμενοι οι χρυσαυγίτες με αυτοσχέδια ρόπαλα, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά κατά των αντρών, χτυπώντας τους με πρωτοφανή αγριότητα και βιαιότητα, κυρίως στο κεφάλι. Η επίθεση των περισσότερων επικεντρώθηκε στον Δημήτρη Κουσουρή, ο οποίος δέχτηκε και τα ισχυρότερα χτυπήματα. Ενώ ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος και έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, οι δράστες συνέχιζαν να τον χτυπούν με μανία στο κεφάλι και απομακρύνθηκαν από αυτόν όταν πια πίστεψαν ότι τον είχαν "αποτελειώσει".

    Βαρύτατες σωματικές βλάβες υπέστησαν και οι Φωτιάδης και Καραμπατσόλης, κατάφεραν ωστόσο να διαφύγουν. Ευτυχώς από τη χρυσαυγίτικη αυτή επίθεση δεν θρηνήσαμε νεκρούς «από λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους (σ.σ. των θυμάτων)», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δικογραφία.

    Σύμφωνα με το εκτενές ιατροδικαστικό πόρισμα, ο Δημήτρης Κουσουρής υπέστη
    ...πολλαπλές και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκτεταμένο εμπίεσμα δεξιού κροταφικού οστού με υποκείμενο ευμεγέθες οξύ επισκληρίδιο αιμάτωμα με πιεστικά φαινόμενα επί του εγκεφαλικού παρεγχύματος, συντριπτικό κάταγμα αριστερού μετωπιαίου οστού με συμμετοχή του μετωπιαίου κόλπου και επέκταση στην περιοχή του προσθίου κρανιακού βόθρου, πολλαπλά κατάγματα σπλαχνικού κρανίου, μικρό οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα αριστερά κροταφικά, εκτεταμένους μώλωπες και δύο συνοδά θλαστικά τραύματα μαλακών μορίων, καθ' όλο το πάχος του τριχωτού της κεφαλής στη δεξιά βρεγματοϊνιακή χώρα εκτεταμένο υποδόριο αιμάτωμα και συνοδή εκδορά αριστερής μετωπιαίας χώρας, περιοφθαλμικά αιματώματα άμφω, ιδιαίτερα αριστερά, ρινορραγικές εκδορές και εκχυμώσεις τραχήλου, δεξιού ώμου, δεξιού υποχονδρίου του δεξιού μηρού, εκδορές ραχιαίας επιφάνειας άκρων χειρών άμφω, έκπτωση του επιπέδου συνείδησης και σημεία αυξημένης ενδοκρανιακής πίεσης.

    Η απόφαση για την επίθεση του Ιουνίου 1998 κατά των Κουσουρή, Καραμπατσόλη και Φωτιάδη, που εκδόθηκε σε δεύτερο βαθμό το 2009, συμπεραίνει ότι ο υπαρχηγός Αντώνιος "Περίανδρος" Ανδρουτσόπουλος έδρασε ως επικεφαλής οργανωμένης ομάδας της Χ.Α. με ανθρωποκτόνο πρόθεση που εκπορευόταν από τη χρυσαυγίτικη ιδεολογία:
    Από το είδος των σωματικών βλαβών, σε συνδυασμό με τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία προκλήθηκαν, δηλαδή με εξαιρετική αγριότητα και σφοδρότητα από περισσότερους που ενεργούσαν ως ομάδα και με τη χρήση χονδρών ξύλινων πασσάλων, προκύπτει αναμφισβήτητα η πρόθεση των δραστών, επομένως δε και του κατηγορουμένου που ήταν ένας εξ αυτών, να σκοτώσουν τον Δημήτριο Κουσουρή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, στον οποίο και επικέντρωσαν την επίθεσή τους, καθόσον τον θεωρούσαν εκ των πρωταιτίων των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των αδιόριστων καθηγητών και κατεξοχήν “εχθρό” της εθνικιστικής τους ιδεολογίας.

    Αυτός είναι ο «κάποιος σταλινικός ονόματι Δημήτρης Κουσουρής» που ο συντάκτης της ναζιστικής οργάνωσης κάνει ότι δεν γνωρίζει. Το παραλίγο νεκρό θύμα των ομοϊδεατών του, που όμως για δική τους ατυχία ζει, είναι ακμαιότατος, υπηρετεί με ζήλο την επιστήμη του και αγωνίζεται με συνέπεια κατά του φασισμού.

    Θα περίμενε κανείς η συμμορία να ήταν λίγο πιο συγκρατημένη λίγες εβδομάδες πριν τις εκκρεμότητές της με τη Δικαιοσύνη, ώστε μέσα στα δεκάδες πρόσωπα που καθημερινά βρίζει και απειλεί μέσα από τη σκουπιδοσελίδα της να μην περιλαμβάνει τουλάχιστον όσους παραλίγο να έχαναν τη ζωή τους από τα τάγματα εφόδου της.

    Αλλά γιατί να ντρέπεται; Εδώ δεν έδειξε σεβασμό για τον σκοτωμένο από τα μαχαίρια της Παύλο Φύσσα και ενώ το αίμα του ήταν ακόμη νωπό. Στον Δημήτρη Κουσουρή θα έκανε εξαίρεση;  




    (πηγή: Jungle Report)
    .

    Δημοσίευση σχολίου

    0 Σχόλια