Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είδαν στα υπόγεια του Κέντρου Φιλοξενίας στο Ελληνικό

Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Η Ένωση μας ακόμη μια φορά στηρίζει έμπρακτα τους Συναδέλφους. Ειδικότερα, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά που
κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο του υπογείου του πρώην δυτικού Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. της Νότιας Περιφέρειας Αττικής κ. Χρήστος Καπάταης ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Γιώργο Καλλιακμάνη και τον Γενικό Γραμματέα Μαρίνο Κακαβά.
   Η συνάντηση των ανωτέρω έλαβε χώρα το Σάββατο 01/09/2016 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού παρουσία του Διευθυντή των Κεντρικών Ιατρείων Αθηνών  Ταξίαρχου κ. Αθανάσιου Μπαδέκα, του Υπεύθυνου του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων κ. Νιζάρ Σανούσσι και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μιλτιάδη Ευσταθιάδη.
   Όπως διαπιστώθηκε από τους εκεί παρευρισκόμενους και όπως μας διαβεβαίωσε ο  Αντιπεριφερειάρχης, ο συγκεκριμένος χώρος έχει καθαριστεί, απολυμανθεί και απεντομωθεί και δεν αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης για τους υπηρετούντες στην περιοχή Αστυνομικούς, τους διαμένοντες στο χώρο πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και για τους κατοίκους της περιοχής.
   Η παρουσία του Διευθυντή των Κεντρικών Ιατρείων Αθηνών Ταξίαρχου κ. Αθανάσιου Μπαδέκα ήταν σημαντική, διότι πέραν του ότι αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση του για θέματα που αφορούν τους εργαζομένους Αστυνομικούς, επιπλέον ήταν απαραίτητη και η  διαβεβαίωση του  πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
   Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα για τις ενέργειες που έγιναν. Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε έστειλε τα αρμόδια συνεργεία της περιφέρειας Αττικής  και ο χώρος καθαρίστηκε από τα βοθρολύματα ενώ παράλληλα επισκευάστηκαν οι ζημιές που προκάλεσαν την διαρροή. Ο χώρος έχει απολυμανθεί και απεντομωθεί ενώ καθαρίστηκε και από τα σκουπίδια που υπήρχαν εκεί.
  Η Ένωσή μας θεωρεί ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πλήρως και ελήφθησαν διαβεβαιώσεις ότι η εγκατάσταση παρακολουθείται συνεχώς ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά που διακυβεύουν την δημόσια υγεία.
   Επιπρόσθετα, ο Αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι η συγκεκριμένη  εγκατάσταση  είναι ακατάλληλη για να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων .
   Η Ένωση μας είχε αναφερθεί στην ακαταλληλότητα του χώρου και είναι επιτακτική ανάγκη να  μετακινηθούν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες-πρόσφυγες από την περιοχή του Ελληνικού και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας που θα τους παρέχουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια συμβάντα. 
   Εμείς θα συνεχίζουμε απρόσκοπτα να παλεύουμε για το δικαίωμα των συναδέλφων να εργάζονται κάτω από  κατάλληλες συνθήκες.
  
 
 


                                                       Για το Δ.Σ.
                 -O-                                                                               -O-
            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας
            


  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                      ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια