Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Τι συζητήσαμε με τον Καμμένο”! Ποια ήταν τα θέματα στη συνάντηση με την ΠΟΕΣ

Η πρώτη συνάντηση της ΠΟΕΣ μετά από την νομιμοποίησή της με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, έγινε σε μέρες πολύ “θερμές” για τους στρατιωτικούς. Το θέμα του ειδικού μισθολογίου, της προσωπικής
διαφοράς και των μισθολογικών προαγωγών “καίνε”.
Η συνάντηση έγινε, το Militaire.gr έγραψε σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν και τι ειπώθηκε. Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “υπενθύμισε τη θέση της για πλήρη και ορθή εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, ενώ ο ΥΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι ουδεμία περαιτέρω μείωση θα επέλθει στους μισθούς των στρατιωτικών, παρά μόνο μια ελάχιστη στους ήδη τριτοετείς σπουδαστές των ΑΣΕΙ και δευτεροετείς σπουδαστές των ΑΣΣΥ και για ένα μόνο έτος. Θέση δε του ΥΠΕΘΑ είναι αφ΄ ενός η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και αφ΄ ετέρου η ανάσχεση των απαιτήσεων των δανειστών, οι οποίοι δεν μπορεί να παρεμβαίνουν στην λειτουργία των ΕΔ”.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣ συζητήθηκαν ακόμη το νέο συνταξιοδοτικό, η βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, το θέμα των καταταγέντων την περίοδο 1990-92, η νέα υπουργική απόφαση περί αδειών, η μοριοδότηση των μεταθέσεων, η δυνατότητα παραμονής στις ΕΔ και πέρα από τα 35 έτη και η αρχαιότητα των μηχανικών της ΠΑ .
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πρότεινε να υπάρχει επαφή με την ΠΟΕΣ τουλάχιστον δυο φορές το μήνα, ώστε να εξετάζεται η πορεία των θεμάτων που θα του θέτουν.

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια