Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αβραμόπουλος: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό θα τηρηθεί

 http://www.thetoc.gr/images/eng/articles/0/article_4993/avramopoulos-to-be-the-new-commissioner.w_hr.jpg
Πεπεισμένος ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης,
Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, στην Άγκυρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε, ωστόσο, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την παροχή δωρεάν βίζας στους Τούρκους πολίτες, λέγοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην Τουρκία για την επίλυσή τους.

Ο Τσελίκ, πάντως, εμφανίστηκε πιο επιθετικός, επαναλαμβάνοντας πως «η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να ανακοπεί η προσφυγική ροή, εάν δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν προς τις χώρες-μέλη της ΕΕ».Ο Τσελίκ τόνισε επίσης ότι η Τουρκία έχει δεσμευτεί με τις Βρυξέλλες για τη συμφωνία για το προσφυγικό και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πάντως, επέμεινε στην αισιόδοξη προσέγγισή του, παρά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για λεπτομέρειες που απομένουν για να δοθεί διέξοδος στο θέμα της βίζας.  Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της βίζας. Και τόνισε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια