Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

'Παγώνουν' τα εντάλματα σύλληψης για τα στελέχη του Βγενόπουλου

Προσωρινή παύση ισχύος των ενταλμάτων σύλληψης που έχουν ήδη εκδοθεί, αλλά και όσων ενδεχομένως εκδοθούν στο μέλλον γύρω από την υπόθεση της τράπεζας Λαϊκής στην Κύπρο, αποφάσισε το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", σε αυτά τα εντάλματα περιλαμβάνονται όσα έχουν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον των πρώην συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούνται.
Όπως αναφέρεται, Αυτό θα ισχύσει όσο διάστημα θα διαρκέσει η εξέταση της προσφυγής της MIG και άλλων 18 μετόχων της πρώην Λαϊκής στο Παρίσι κατά της Κύπρου για την απώλεια των επενδύσεών τους.
Η ενδιάμεση απόφαση έρχεται ύστερα από σχετικό αίτημα της πλευράς του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Σύμφωνα με τον "Πολίτη", στο σκεπτικό της πλευράς Βγενόπουλου περιλαμβάνεται και το επιχείρημα πως εξαιτίας των ενταλμάτων σύλληψης οι μάρτυρες της υπόθεσης, που θα καταθέσουν υπέρ της αίτησης αποζημίωσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μπορούν να προσέλθουν ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου.
Η τελευταία εξέλιξη συνιστά ήττα για τις κυπριακές διωκτικές αρχές αλλά και για τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος παρέστη αυτοπροσώπως στη διαδικασία στο Παρίσι, στις αρχές Αυγούστου, και κατέθεσε.
Η άρση των εμποδίων που επικαλείτο η πλευρά της MIG για την ομαλή εξέταση της υπόθεσης στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο αναμένεται να οδηγήσει στην έκδοση απόφασης μετά τον Ιανουάριο του 2017.
Το Διαιτητικό Δικαστήριο συγκροτήθηκε πλήρως τον Μάρτιο του 2014 και απαρτίζεται από τον καθηγητή Bernard Hanotiau (Βέλγιο) ως πρόεδρο, και τον κ. Daniel Μ Price (HΠΑ) και τον Sir David ΑΟ Edwards (Ηνωμένο Βασίλειο) ως διαιτητές. 



news247.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια