Δύο φωτογραφικά Π.Δ. για προαγωγές- κρίσεις εξώθησαν σε παραίτηση τον αρχηγό του Π.Σ. - Τη Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ

Η αποκάλυψη από το bloko.gr της μεθόδευσης του αρχηγείου για νέο βαθμολόγιο στην Πυροσβεστική κατά παρέκλιση των πολιτικών εντολών ( ΕΔΩ ) καθώς και ακόμη ένα Π.Δ. για τους υπαξιωματικούς του σωματος, έφεραν πολύ πρόωρα τον κ. αρχηγό στην αποστρατεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bloko.gr, ο κ. Τόσκας υπήρξε σφόδρα ενοχλημένος από τις παρασκηνιακές και σε μεγάλο βαθμό φωτογραφικές διατάξεις που επιχειρήθηκε να λάβουν νομική υπόσταση πίσω από την πλάτη του, με αποτέλεσμα, παρά την προηγούμενη καλή συνεργασία τους, να ζητήσει και να λάβει την παραίτηση του κ. Καρατζιά.

Πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι παρότι ο κ. Τόσκας είχε δεσμευτεί για ένα βαθμολόγιο και κρίσεις σαν κι αυτές που ισχύουν στην αστυνομία, το αρχηγείο έκανε του κεφαλιού του, φέρνοντας προς υπογραφή ένα Π.Δ. με φωτογραφικές διατάξεις. Θυμίζουμε επίσης ότι την σχετική και τελικά μοιραία για τον κ. αρχηγό πρόταση, είχε αρνηθεί να υπογράψει ο γεν. γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης.

Το δεύτερο Π.Δ. σχετίζεται με την σε μια νύχτα εξίσωση του πυρονόμου με τον επιπυραγό, με επιδίωξη τη εξασφάλιση πιθανών απωλειών σε περίπτωση εφαρμογής νέου μισθολογίου. Ο κ. Τόσκας εξέλαβε τη μεθόδευση ως απροσχημάτιστη κουτοπονηριά και όπως τονίζουν συνεργάτες του, ήταν η θραλλίδα σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Όπως μάλιστα λέγεται, υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός και οι φωνές του κ. υπουργού ακούστηκαν μέχρι την Μουρούζη.

Η αναπλήρωση του κ. Καρατζιά θα γίνει τη Δευτέρα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ οπότε και θα συνέθει το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει μεταξύ των κ.κ. Καπέλιου και Σερεντέλλου, για ν' ακολουθήσουν τακτικές αναπληρώσεις θέσεων, ώστε ο νέος αρχηγός να προετοιμάσει το δικ΄πο του πλάνο και σχήμα διοίκησης τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Τόσκα θα συγκροτηθεί επιτροπή στο αρχηγείο μρε συμμετοχή των συνδικαλιστών, ώστε να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο μισθολόγιο.
.