Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ειδικό Μισθολόγιο: Το υπουργείο Οικονομικών παζαρεύει τη “προσωπική διαφορά”

Οι μέρες περνούν και η “σιγή ασυρμάτου” που φαίνεται να επικρατεί μεταξύ ΥΠΕΘΑ και υπουργείου Οικονομικών δεν πρέπει να μας παραπλανεί. Υπάρχουν
επαφές και το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να παρασύρει τους στρατιωτικούς διαπραγματευτές σ΄ ένα παζάρι!

Ποια είναι η άποψη του οικονομικού επιτελείου; Εμφανίζεται αδύναμο να δεχτεί τις απόψεις του ΥΠΕΘΑ οι οποίες έχουν και δημόσια εκφραστεί μέσω Καμμένου και Βίτσα.Επιμένει ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να δεχτούν τα ισοδύναμα που προτείνουν  και ότι θα πρέπει να τους παρουσιαστεί ένα ειδικό μισθολόγιο που δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει περικοπές!

Επιμένουν επίσης στο “τέχνασμα” της προσωπικής διαφοράς και το παζάρι που κάνουν είναι αυτή να περιοριστεί σε πολύ μικρά ποσά, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το ερώτημα είναι τι θεωρούν “μικρά ποσά”. Γιατί αν δεν το ΄χουν καταλάβει και τα 20 και τα 10 ευρώ για κάποιους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες είναι θέμα.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν το ΥΠΕΘΑ θα μπει στη λογική του παζαριού ή αν θα επιμείνει στην άποψη ότι καμία περικοπή δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Με την επιστροφή του ΥΕΘΑ από το Λονδίνο την Παρασκευή θα δείξει.



 militaire.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια