Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι δεν πρέπει να τρώμε, πριν πιούμε αλκοόλ!


Με άδειο στομάχι δεν πίνουμε ποτέ αλκοόλ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ό,τι κι αν φάμε η επίδραση του αλκοόλ θα είναι πιο ήπια. Ό,τι βάλουμε στο στόμα μας στο γεύμα που προηγείται ή «τρέχει» παράλληλα με τα ποτά – ή ακόμη και μετά – θα παίξει ρόλο στον αν αργότερα θα υποφέρουμε ή όχι από hangover, φουσκώματα και λοιπά δυσάρεστα. 

Παραδόξως, τα πιο συνηθισμένα πράγματα που τρώμε πριν ή κατά τη διάρκεια μίας εξόδου, είναι και τα πιο ακατάλληλα.

Αλμυρά σνακς

Πατατάκια, ξηροκάρπια, ποπ κορν, αλλαντικά, τυριά είναι- ω,ναι- πολύ νόστιμα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η περιεκτικότητά τους σε αλάτι χτυπάει κόκκινο. Και το αλκοόλ αφυδατώνει έτσι κι αλλιώς. Καλό είναι να τα αποφεύγουμε και να καταναλώνουμε δύο ποτήρια νερό για κάθε ποτό που πίνουμε.

Σούσι

Πολύ αλάτι κι εδώ, όπως άλλωστε και η σόγια που τα συνοδεύει. Αν δεν  μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό, ας είναι τουλάχιστον sashimi, που είναι πιο ελαφρύ.

Σαλάτα

Κανένα στομάχι δεν «βιώνει» κορεσμό με μαρούλι. Εκτός αν η σαλάτα περιλαμβάνει μια γερή δόση πρωτεΐνης ή υδατάνθρακα, οπότε μιλάμε για πλήρες γεύμα.

Πικάντικα

Μπορεί το spicy food να εξασφαλίζει πολλά οφέλη για την υγεία μας, αλλά η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα βαριά μπαχάρια καλό είναι να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το αλκοόλ στον οργανισμό μας, ειδικά πριν τον ύπνο. Γιατί απλά δεν θα μπορέσουμε να κοιμηθούμε ποτέ, ειδικά αν το στομάχι μας είναι ευαίσθητο.

Τηγανητά

Ο συνδυασμός τους με αλκοόλ προκαλεί εκτόξευση κατακράτησης, φουσκώματος και βαρυστομαχιάς. Το λάδι με το οινόπνευμα δεν κάνουν καλή ένωση. Άγνωστο λοιπόν είναι το πότε θα το χωνέψουμε.


Πηγή: oloigiaolous.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια