Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Μεταρρυθμίσεις και ρύθμιση χρέους για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα

Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε η
Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του Ταμείου, επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση της ότι «δεν μετέχουμε στο πρόγραμμα, επειδή έχω πει επανειλημμένα ότι αυτό πρέπει να βασίζεται σε δύο σκέλη.

Πρώτον, πρέπει να υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και, δεύτερον, πρέπει να υπάρχει ένα χρέος που να είναι βιώσιμο με τους κανόνες και τις μετρήσεις μας και αυτό δεν ισχύει τώρα».

Σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters, δήλωσε ικανοποιημένη από τις πρόσφατες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα και εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι σύντομα θα ψηφισθεί και θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία για τις μεταρρυθμίσεις.

ΔΝΤ: Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

Το θέμα ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του οργανισμού στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Αν και όπως είπε η πάγια θέση του Ταμείου είναι να μην διατυπώνει άποψη για υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, υπογράμμισε ωστόσο ότι συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση.

Υπερασπίστηκε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην απεικόνιση των στατιστικών δεδομένων της χώρας από την ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και εντεύθεν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από το 2010 και μετά, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς έχει πραγματοποιηθεί αξιόλογη πρόοδος στον τομέα αυτό.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό «να προστατεύσουμε την πρόοδο αυτή που έχει συντελεστεί (σ.σ. στην απεικόνιση των στατιστικών στοιχείων), καθώς η ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων αποτελεί κρίσιμο στοιχείο και προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος.

Στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου η επικεφαλής του ΔΝΤ

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου (πιθανότατα στις 12/9) αναμένεται θα βρεθεί στην Αθήνα η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέκσου στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, βάσει της διαδικασίας του άρθρου 4, η οποία εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη του ΔΝΤ. Αυτό έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, ενώ τα ευρήματα θα αξιοποιηθούν αργότερα στη διαδικασία της αξιολόγησης της οικονομίας του προγράμματος και της μελέτης για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.



real.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια