Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πηγές ΕΛ.ΑΣ για καταγγελία βασανισμού Σύρων: Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία

Μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων της 27ης Σεπτεμβρίου, με την προσαγωγή των επτά προσφύγων από τη Συρία στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, δίνουν πηγές ενημέρωσης του
bloko.gr.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι οι πέντε ανήλικοι (14-16 ετών) και οι δύο ενήλικες (23 και 26 ετών) έφυγαν νωρίς το μεσημέρι από ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στη διασταύρωση των οδών Σουρμελή και Αχαρνών, το οποίο έχουν καταλάβει αναρχικοί. Κατά τη διαδρομή της προς την περιοχή των Εξαρχείων, μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους είδαν με μία σακούλα σκουπιδιών στην πλάτη και τους σταμάτησαν να τους ελέγξουν. Μέσα στη σακούλα βρήκαν πέντε πλαστικά όπλα, εμφανώς ψεύτικα, και προχώρησαν στην προσαγωγή τους στο τμήμα της Ομόνοιας.
Εκεί -σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές- οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν σε χώρο προσωρινής κράτησης, όπου παρουσία δύο αξιωματικών, του υποδιοικητή του τμήματος και ακόμα ενός, τους ζήτησαν (όπως συνηθίζεται) να σταθούν κυκλικά του δωματίου, κοιτάζοντας τον τοίχο, ώστε να μην έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Κάποια στιγμή -αναφέρουν οι αστυνομικοί- τους ζήτησαν να σηκώσουν τις μπλούζες τους, προκειμένου να δουν εάν έχουν κάτι κρυμμένο από κάτω ή εάν έχουν κάποιο τατουάζ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ προσήχθησαν στη μία το μεσημέρι και αποχώρησαν στις έξι το απόγευμα.
Το ίδιο βράδυ ένας από τους ανήλικους, με τον πατέρα του και μία δικηγόρο, προχώρησαν σε καταγγελία σε αστυνομική αρχή.
Μόλις έγινε η καταγγελία, ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής να διερευνήσει το περιστατικό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την κατάθεσή του για το περιστατικό δεν ανέφερε το παραμικρό για βασανισμό και σεξουαλικά υπονοούμενα, ενώ δήλωσε ότι τους ζήτησαν να σηκώσουν τις μπλούζες τους, αλλά χωρίς κανένας αστυνομικός να έχει επαφή μαζί τους.
Μόλις έγινε η πρώτη ανάρτηση-καταγγελία στο OmniaTV διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι έξι πρόσφυγες, προκειμένου να καταθέσουν, αν και αρχικά δεν ήθελαν να υποβάλουν καταγγελία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια