Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακαλύφθηκε χρονοκάψουλα των Ναζί!




Σύμφωνα με δημοσίευμα τη Daily Mail αλλά και Πολωνικά μέσα, βρέθηκε «χρονοκάψουλα» (δοχείο στο οποίο τοποθετούνται αντικείμενα - κειμήλια και κρύβεται με σκοπό να το βρουν οι επόμενες γενιές) με αντικείμενα των Ναζί θαμμένη σε παλιό ναζιστικό κέντρο εκπαίδευσης στην Πολωνία που χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση μελλοντικών ηγετών. 

Συγκεκριμένα η «χρονοκάψουλα» βρέθηκε στην πολωνική πόλη Zlocieniec, η οποία ήταν μέρος της Γερμανίας μέχρι το 1945.


Αν και η ύπαρξή της ήταν γνωστή εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο Ordensburg Krossinsee, που χρησιμοποιείται σήμερα από τον πολωνικό στρατό, οι αρχαιολόγοι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση για δεκαετίες.

Μετά από την εκσκαφή όγκων τσιμέντου και την αποφυγή υπόγειων υδάτων αλλά και γερμανικών ναρκών, ήρθε στην επιφάνεια ο κύλινδρος που εμπεριείχε σε άριστη κατάσταση ένα αυθεντικό ναζιστικό σήμα και δύο τόμους του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, «Mein Kampf», μαζί με φακέλους γεμάτους με νομίσματα, φωτογραφίες, γράμματα, καθώς και ένα βιβλίο για τα 600 χρόνια της ιστορίας της πόλης, όπως και εφημερίδες από το 1934.


Οι επιστήμονες εικάζουν ότι η «χρονοκάψουλα» τοποθετήθηκε εκεί στις 22 Απριλίου 1934, κατά την κατασκευή του κέντρου. Τα στοιχεία βρίσκονται τώρα στο Εθνικό Μουσείο στο Szczecin, αλλά δεν έχουν ακόμη απογραφεί.


Πηγή: dailymail.co.uk


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια