Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η καλύτερη ΕΛ.ΑΣ δεν θα έρθει με μία αναδιάρθρωση σφραγίσματος των μισών αστυνομικών τμημάτων - κείμενο αστυνομικού

Mε πολύ προσοχή παρακολούθησα την συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την επικείμενη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Μία συνέντευξη με στόχο να ' πείσει ' . Να πείσει τον
κόσμο , τον Έλληνα πολίτη ότι αυτή η κυβερνητική κίνηση είναι κάτι που χρειάζεται τώρα η Ελληνική κοινωνία .
Ξεχνούν όμως , ότι δεν άκουσαν την γνώμη του απλού Έλληνα πολίτη, του ίδιου που πληρώνει επί της ουσίας για να υπάρχουν αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες  . Και ακόμα περισσότερο δεν άκουσαν τις εκατοντάδες φωνές διαμαρτυρίας των απλών αστυνομικών . Εξάλλου τι μας έμεινε πια σε αυτή την χώρα ;
Πώς μπορούν αλήθεια να μας μιλάνε για εξοικονόμηση χρημάτων , όταν και θα μιλήσω για τον δικό μου νομό , το Κιλκίς  , οι υπηρεσίες που σφραγίζουν ( ΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ) , στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια και ΔΕΝ χρεώνουν το δημόσιο με κάποιο ενοίκιο . Βέβαια θα μου πείτε . . . Τι τους νοιάζει ; Ο Έλληνας φορολογούμενος πάλι θα επιβαρυνθεί , με τις βενζίνες και τον χρόνο που θα καταναλώνει για να καλύπτει τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις με ιδία μέσα για να αντικρύσει ένα αστυνομικό τμήμα .
Πώς μπορούν να μας μιλάνε για εξοικονόμηση χρημάτων , όταν σφραγίζουν εν μέσω μεταναστευτικής κρίσης , τα συνοριακά τμήματα Αξιούπολης και Πολυκάστρου ( Ειδομένης και Ευζώνων ) και τα συνενώνουν σε ένα νέο , σε καινούριο κτίριο το οποίο σύμφωνα με τα σχέδια θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να γίνει ; Όταν μάλιστα και στις δικές τους περιπτώσεις τα κτίρια είναι ιδιοκτήτα και χτισμένα σε καίρια σημεία .
Είμαι σίγουρος ότι ανάλογες περιπτώσεις ισχύουν σε όλη την χώρα .
Μας μιλάνε για εξοικονόμηση προσωπικού , όταν η πραγματική εξοικονόμηση , έπρεπε να είχε έρθει αποκλειστικά και μόνο από την καλύτερη κατανομή προσωπικού σε όλη τη χώρα και μέσω νέων προσλήψεων στην γηρασμένη Ελληνική Αστυνομία .
Μας μιλάνε για καλύτερη αστυνομεύση χωρίς να έχουμε δεκαετίες τώρα τους πόρους . Βρισκόμαστε στους δρόμους με οχήματα θανάτου και εξωραϊζουν την κατάσταση προσπαθώντας να πείσουν ότι τώρα θα έχουμε αστυνομικούς στον δρόμο . Αστυνομικούς που θα καλούνται να καλύψουν περιστατικά σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς να έχουν οχήματα . 'Η μήπως ξεχνούν ότι την τελευταία 5 ετία δεν είχαμε σε δεκάδες περιπτώσεις καύσιμα να βάλουμε στα περιπολικά και μας δινόντουσαν διαταγές να γεμίζουμε μισά ντεπόζιτα ;
Η ιστορία έδειξε με την απόπειρα της δεκαετίας του 90' ( πολυδύναμα τμήματα ) , ότι η μικρή και κλειστή Ελληνική κοινωνία , με τις ιδιαιτερότητές της και το δέσιμο που ακόμα την χαρακτηρίζει , δεν μπορεί να αποδεχτεί ένα τέτοιο αποξενωτικό σχέδιο , τύπου καλικρατικής αστυνομίας .
Ο Έλληνας πολίτης αξίζει μία ακόμα καλύτερη αστυνομία από αυτήν που ήδη έχει . Αλλά αυτή δεν θα έρθει μέσα από μία αναδιάρθρωση σφραγίσματος των μισών αστυνομικών τμημάτων . Αυτή θα έρθει μέσα από μία ορθολογική κατανομή δύναμης και την ενίσχυσή μας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. 

Αρθρο του Γεν. Γραμματέα Ένωσης Κιλκίς, ΚΑΡΓΙΟΤΟΥΔΗ Χρήστου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια