Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Τριαντάφυλλος: ''Τσάι και συμπάθεια''


Στο άρθρο του ο  Χρήστος Τριαντάφυλλου, Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του 19μελούς ΠΟΕΠΛΣ επισημαίνει μερικά από τα
προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί υπάλληλοι.

 Ακολουθεί το άρθρο:

ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ! ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ…..

Με αφορμή την ΔΕΘ το προηγούμενο διήμερο φιλοξενήσαμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη σχεδόν σύσσωμο το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ-της οποίας  τυγχάνω μέλος-,του ανωτέρου δηλ συνδικαλιστικού οργάνου και αντιπροσώπευσης   7,250 περίπου Λιμενικών, ανθρώπων που έχουν την δυνατότητα μερικοί από αυτούς να μπορούν να συναντηθούν πολύ συχνά  τόσο με τον εκάστοτε  κ.Υπουργό όσο και με τους εκάστοτε κ.Αρχηγό- Υπαρχηγούς . Προσφέραμε απλόχερα   την   φιλοξενία   μας   παρόλο   που   μερικοί   από   αυτούς   κατά   το   παρελθόν  δεν φωτογράφισαν απλώς αλλά ονομάτισαν σε επίσημους κύκλους είτε δημοσιογραφικούς είτε στρατιωτικούς   το υπεράριθμο  του  προσωπικού  της   δύσμοιρης   Θεσσαλονίκης     ή   ακόμα ακόμα   και   στο   τελευταίο   συνέδριο   της   Ρόδου   μας   κούνησαν   το   δάκτυλο   επιδεικτικά αναλύοντας το υπεράριθμο του προσωπικού σε ποσοστά ,ακόμα και εάν έχουν την ιδιότητα του εκπροσώπου  όλων των Ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ .Τραγικά λάθη …..

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Στο μεγάλο ζήτημα των μεταθέσεων της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης ,που αποτελεί το αποπαίδι των Λιμενικών Αρχών  Πανελλήνίως ,αφού σε μια τριετία περίπου  μετατέθηκαν από αυτήν πάνω από 120 άτομα και ήρθαν 1222222 ,όλοι σχεδόν σε δύσκολες υπηρεσίες των πρώτων κατηγοριών-από Φισκάρδο μέχρι Κάρπαθο , Φολέγανδρο και Σύμη οι άτυχοι, από Σύρο μέχρι Ρόδο Χίο και όλο το Ανατολικό Αιγαίο οι τυχεροί ,άκουσα από το Προεδρείο την γνωστή   ρητορική  «παιδιά  λυπόμαστε,  είστε     800   Μακεδόνες  ,έχετε   250  με  300  Θέσεις ,φταίνε   οι προηγούμενοι    για   τον Καλλικράτη  και  περαστικά …δηλ.πολύ απλά τσάι    και συμπάθεια. Μα  αυτή είναι η ρητορική της Διοίκησης ,που εφαρμόζει την Νομοθεσία όπως αυτή την διαμόρφωσε. Η εκλογή μας και η ύπαρξή μας ως ΠΟΕΠΛΣ προϋποθέτει ανατροπή αυτής   της   κατάστασης   ,ειδάλως  σπιτάκι   μας     όπως   έγινε     στις   τελευταίες εκλογές της Ενωσής μου που ο κόσμος υποβίβασε πολλούς υποψηφίους ανάμεσα σε αυτούς και εμένα.

Και όλα αυτά την στιγμή   που οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι 38 περίοικοι εξ Αθηνών εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας από την Β΄φάση των μεταθέσεων ,ενώ ακόμα και Λιμενικές Αρχές της Αττικής  όπως Λαύριο ,Αίγινα κ.α ισχυρίζονται ότι είναι υποστελεχωμένες. Αφού λοιπόν κύριοι μιλάτε για πολλούς Μακεδόνες και λίγες θέσεις με έναν Καλλικράτη που δύσκολα όπως λέτε  θα αλλάξει ,  ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑ με αλλαγή του  καταστατικού της  ΠΟΕΠΛΣ να δοθεί το  δικαίωμα και στους 800 Μακεδόνες να  αποφασίζουν που   θα ψηφίζουν όπως εξάλου γίνεται και στις Εθνικές Εκλογές,να μπορούν να ψηφίζουν δηλ. και σ την   Θεσσαλονίκη.   Αραγε   εάν   είχαμε     ως     Ενωση   Κ.Μακεδονίας       πάνω   από   25 αντιπροσώπους και καταλύονταν η κραταιά Αθήνα που διαμορφώνει τα Θέματα Λ.Σ κατά το δοκούν ,κάποιοι  θα ανακάλυπταν   ότι αν όχι όλα ,πολλά γίνονται…..

Και   όλα   αυτά   τα   αναφέρω   γιατί   με   έκπληξη   διαπιστώνω   ότι   ως     ΠΟΕΠΛΣ   δεν   έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό για το πολυδιαφημισμένο νέο  Π.Δ Μεταθέσεων ,το οποίο έτσι όπως είχε διαμορφωθεί ολοκληρώνει  το καταστροφικό έργο  του  Καλλικράτη και είναι κόλαφος όχι μόνο για την Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης   αλλά και για όλη την ηπειρωτική Ελλάδα ,ακολουθώντας  τις εξελίξεις   και διαφημίζοντας   κάτι το οποίο απλώς θα μας σερβιριστεί από το Αρχηγείο ,όπως και έγινε μέχρι τώρα. Μακάρι να μην αδικώ κανέναν και να κάνω λάθος για τα γραφόμενα μου ,αλλά δεν νομίζω….


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ

Στην συνάντηση στην Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπος των πρωτοβαθμίων  της ΠΟΕΠΛΣ   μας ανέφερε  πολύ σωστά την διαδικασία γιατί τα φαρμακεία δεν μας δέχονται παρόλο που το ΥΝΑ  πληρώνει και που οφείλεται κατά κόρον στους   Φαρμακευτικούς  Συλλόγους  και τα ιδιότυπα συμφέροντά τους. Βαλτωμένη κατάσταση που συνεχίζει επί χρόνια. Διαπιστώσεις χωρίς λύσεις! Τις προάλλες  πάλι  ένας  φίλος  –συνάδελφος   έκραξε  πετώντας   την  ατάκα¨. Άραγε εάν δίναμε 10000 ευρώ στον Κούγια δεν θα βρίσκαμε άκρη?».Αναρωτήθηκα ,έχουμε άραγε εξετάσει   διεξοδικά την λύση δια της νομικής οδού, λαϊκιστί   ενώ   πληρώνω   γιατί κ.Πρόεδρε  Συλλόγου δεν μου δίνεις φάρμακα? Αγωγή….. Θα τα δούμε στο μέλλον….

ΛΑΠ

Δύσκολο και πολυσύνθετο? Ισως . Σέβομαι και τιμώ τις προσπάθειες των συναδέλφων  της ΠΟΕΠΛΣ που ασχολούνται με το ΛΑΠ ,μιας που πολύ περισσότερο είναι   7μελής επιτροπή και  πρέπει   να   υπάρχει   η   συνεννόηση  σε   πολλές   λεπτομερείς   με   τεχνικές   δυσκολίες. Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όμως όταν άκουσα ότι το ΛΑΠ δεν είχε ΑΦΜ μέχρι σήμερα και για αυτό είχε διακόψει τις πληρωμές  τους τελευταίους 7 μήνες και χάριν στις προσπάθειες των υπεύθυνων της ΠΟΕΠΛΣ απέκτησε.Και απορώ ,γιατί στο ΛΑΠ  ήταν μέλη εδώ και πολλά χρόνια άνθρωποι που σήμερα κάθονται σε προεδρικούς θώκους,,τώρα τα ανακαλύψαμε?

Θεωρώ ότι έχουμε ήδη αργήσει  .Το ΛΑΠ πρέπει να ¨ανοίξει» το διανεμητικό του ρόλο προς τα μέλη –μετόχους της δηλ.όλους εμάς. Φαντάσου να είσαι υποχρεωμένος  να πληρώσεις πανάκριβες οδοντοτεχνικές εργασίες για το παιδί σου και το ΛΑΠ να καλύπτει ένα μέρος αυτών .Και αυτό θα το δούμε στο μέλλον ενώ το μέλλον έπρεπε να είναι ήδη εδώ….

Τα   τελευταία   χρόνια   που   ασχολούμαι   με   τα   κοινά     διαπιστώνω     ότι   συνέχεια ανακυκλωνόμαστε στις   ίδιες θεματικές ενότητες ,παρόλο που άλλοι παράλληλοι με εμάς κλάδοι ,έχουν επιλύσει  αρκετά από αυτά .Κάποιοι και από την ΠΟΕΠΛΣ μου είπαν  ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια .Παλιά τα έλεγα και εγώ …Τώρα λέω  ότι απαιτείται  να βρούμε τα μαγικά ραβδάκια. Ειδάλλως ……τσάι και συμπάθεια….

                                                                                              ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  Χρήστος

                                                                                           Αντιπρόσωπος   ΕΠΛΣ Κ.Μακεδονίας

                                                                                            Μέλος  19 μελούς ΠΟΕΠΛΣ


 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια