Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη ΧΑ-Αιγύπτιος ψαράς: Δεν ζήτησα παρά μόνο δικαιοσύνη

Η καταγγελία του Αιγύπτιου ψαρά Εμπάρακ Αμπουτζίν περί απόπειρας χρηματισμού, προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε στο Πέραμα βρέθηκε στο
επίκεντρο των ερωτήσεων της υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσής του.
Μάρτυρας: Δεν ζήτησα παρά μόνο το Δίκαιο από το δικαστήριο. Ό,τι αποφασίσει.
Συνήγορος Υπεράσπισης: Θέλετε χρήματα;
Μάρτυρας: Ζητάω μόνο το δίκιο. Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ.
Συνήγορος Υπεράσπισης: Επεχείρησαν να σας δώσουν χρήματα μετά την επίθεση;
Μάρτυρας: Είπαν στον Άχμετ (σ.σ. Αιγύπτιος ψαράς, φίλος του μάρτυρα) να τα βρούμε και δεν είπαν συγκεκριμένα για χρήματα.
Πρόεδρος: Αν ζητούσαν συγγνώμη θα τα βρίσκατε; Για χρήματα μιλήσατε ή όχι;
Μάρτυρας: Δεν μου είπε ο Άχμετ τι ακριβώς έγινε. Όταν θα έρθει μπορεί να τον ρωτήσετε. Ζητάω το δίκιο μου από το δικαστήριο.
Ο μάρτυρας αναφερόμενος στην επίθεση επανέλαβε πως "αν πίστευαν ότι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει", προσθέτοντας πως σκοπός τους ήταν  "να σκοτώσουν ανθρώπους" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών γίνονται από τη Χρυσή Αυγή.
Δεν έλειψαν ούτε σήμερα οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.
Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η ερώτηση δικηγόρου κατηγορουμένου προς τον Αιγύπτιο ψαρά γιατί μετά την επίθεση και ενώ όπως έχει καταθέσει βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση έκανε άλλα δύο παιδιά.
"Το θράσος των δολοφόνων" άρχισε να φωνάζει συνήγορος πολιτικής αγωγής, "το θράσος είναι δικό σου" ανταπάντησε η υπεράσπιση με αποτέλεσμα η έδρα να αποσυρθεί για λίγα λεπτά, μέχρι να πέσουν οι τόνοι.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα στο δικαστήριο για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των κατηγορουμένων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αναγνώρισης με την εισαγγελέα να προτείνει να προσέλθουν όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, αλλά και όσοι εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία Φύσσα, αλλά και στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Λία Κοντοπούλου - antenna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια