Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναμένοντας την ... "ενηλικίωση" μιας μετάθεσης, Επιστολή αστυνομικού

Αγαπητοί συντάκτες του bloko καλημέρα..
Είμαι εν ενεργεία Αστυνομικός με 17 χρόνια υπηρεσίας. Τόσα σχεδόν είναι και τα χρόνια που προσπαθώ να πάρω μετάθεση στον τόπο συμφερόντων μου. Μέχρι πρότινος, με το προηγούμενο καθεστώς μοριοδότησης και με τα διάφορα ΄΄παράθυρα΄΄ του νόμου, πριμοδοτούνταν οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, τα εικονικά διαζύγια με επιμέλεια τέκνου κ.τ.λ. και καταλάμβαναν τις θέσεις, τακτικές και έκτακτες, που με ανυπομονησία κάθε χρόνο περιμέναμε όλοι εμείς που μαζεύουμε χρόνο με το χρόνο τα μόρια μετάθεσης για να πάμε στο τόπο μας. 
Από φέτος το καθεστώς άλλαξε λιγάκι προς το καλύτερο όσον αφορά την μοριοδότηση και τις ειδικές κατηγορίες που ανέφερα παραπάνω, και διατηρούσαμε ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει και για εμάς, τους εγκλωβισμένους...
Δυστυχώς για άλλη μια φορά απογοητευτήκαμε... Οι έκτακτες μεταθέσεις  ήταν ένα ναυάγιο για όλους σχεδόν τους Νομούς της χώρας. Και το πρωτοφανές.... ακόμη και μηδενικός αριθμός θέσεων όταν μάλιστα στις τακτικές μεταθέσεις είχαν βγει θέσεις, έστω και μια, για κάποιους Νομούς.    
Πρέπει το Υπουργείο να δει το θέμα πια με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, γιατί όπως καταλαβαίνετε τα ενοίκια, τα έξοδα παιδιών, οι μετακινήσεις για να πας στην Υπηρεσία σου, οι υπερήλικες γονείς στον τόπο συμφερόντων μας που πλέον χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών τους και οι περικοπές των μισθών που ήρθαν και έρχονται, καθιστούν πλέον την επιβίωση μας πολύ δύσκολη.
Παρακαλώ του υπεύθυνους του Υπουργείου μας που ασχολούνται με τον αριθμό των θέσεων προς μετάθεση στους Νομούς, αν είναι δυνατόν να επανεξετάσουν και να εκδώσουν συμπληρωματικό πίνακα θέσεων για Νομούς στους οποίους υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι Αστυνομικοί που περιμένουν πως και πως με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) να μετατεθούν.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία...   

(Θα σας παρακαλούσα εάν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσετε το ανωτέρω κείμενο μου μήπως και ευαισθητοποιηθούν κάποιοι...)

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια