Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Κύριε Αρχηγέ ενισχύστε την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής''


H Ένωση Συνοριακών Φυλάκων του νομού Αττικής με επιστολή που απέστειλε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ζητά την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής μετά την αποδέσμευση των περίπου 700 αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων.

 Διαβάστε την ανακοίνωση:

 
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
 

           Οι  τελευταίες ανακοινώσεις της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας του            υπουργείου μας για αποδέσμευση 700 περίπου Αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, έτσι ώστε αφενός να εξοικονομηθούν δυνάμεις  και αφετέρου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες  πρώτης γραμμής (μάχιμες)   και να  εμπεδωθεί  με την ενίσχυση της  αστυνόμευσης  το αίσθημα  ασφάλειας στους Πολίτες  της Χώρας,  μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους   και συγχαίρουμε πραγματικά και εσάς και την πολιτική ηγεσία για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία .

   Πληροφορηθήκαμε όμως κύριε Αρχηγέ ότι οι δυνάμεις αυτές θα κατανεμηθούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, Άμεση Δράση, ΟΠΚΕ,  αστυνομικά τμήματα –όπου πραγματικά χρειάζονται ενίσχυση-  παραλείποντας όμως από τον υπηρεσιακό  σχεδιασμό ενίσχυσης  την    υπηρεσία  μας (Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής)  για την οποία άπαντες   αναγνωρίζουν ότι  έχει πάρει στις πλάτες της το  μεταναστευτικό, ενώ  και τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί   σημαντική αποδυνάμωση καθώς ικανός αριθμός αστυνομικών έχει  μετακινηθεί σε υπηρεσίες   εντός ΓΑΔΑ , σε αυτοτελείς υπηρεσίες, ενώ  μικρότερος  αριθμός αστυνομικών  έχει μετακινηθεί  εκτός  ΓΑΔΑ.

    Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι μόνο φέτος οι μετακινήσεις προσωπικού ξεπέρασαν τους 60 .Τα τελευταία 4 χρόνια έχει  μειωθεί η δύναμη της Δ/νσής μας  πάνω από  το 1/3 του προσωπικού της .

Τα τελευταία χρόνια με τη γιγάντωση του μεταναστευτικών ροών η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτού του φαινόμενου πρωτίστως, είτε με τις υπηρεσίες Aσύλου ,είτε με τα τμήματα παράνομης –παράτυπης μετανάστευσης (περιπολίες και διαχείριση 40 ΔΟΜ σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, μεταγωγές κτλ.) , είτε με το τμήμα απελάσεων –επιστροφών –επαναπροωθησης , είτε με τα τμήματα φύλαξης χώρων κράτησης όπως το Ελληνικό η Π. Ράλλη και η Αμυγδαλέζα , είτε με τμήματα αλλοδαπών , είτε με το τμήμα συντονισμού και επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της παράνομης  διακίνησης , πλαστογραφίας κτλ, είτε   δευτερευόντως  τώρα πια με τα τμήματα ομογενών και ευρωπαίων πολιτών και διαβατηριακου έλεγχου στα λιμάνια , είτε με την ενίσχυση της νησιωτικής χώρας και του Έβρου με δυνάμεις για αποτροπή και διαχείριση  των αυξημένων κατακόρυφα μεταναστευτικών ροών (συνοριακά)  αλλά και την διαχείριση των ροών που μετακινούνται  τόσο στην αττική   όσο και στην υπόλοιπη  ενδοχώρα.

Εκτός των προαναφερθέντων η ΔΑΑ συνεισφέρει δυνάμεις για τη γενική αστυνόμευση και ενίσχυση άλλων διευθύνσεων,  (βλέπε στατική δύναμη στη Μουρούζη, Μ. Ασίας, Αν. Λιοσίων ) την ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών- Δικαστηρίων ,για την επιτήρηση των προσφύγων στις εγκαταστάσεις του ελληνικού επί 24ωρου βάσεως όπως επίσης και στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στην ανοιχτή δομή του Σχιστού .

Κύριε Αρχηγέ

   Κρίνεται  αναγκαία και επιτακτική   όσο ποτέ   άλλοτε  η  ενίσχυση της ΔΑΑ  με προσωπικό,  αφού προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων έχουν να γίνουν από το 2002 .

  Περαιτέρω,  η  Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ως εκ της αποστολής της αλλά και του θεσμικού ρόλου που της  έχει αναθέσει η Πολιτεία  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή  της Διαχείρισης του Μεταναστευτικού –Προσφυγικού  Προβλήματος, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του οποίου  θεωρούμε ότι  θα πρέπει να  ενισχυθεί με  προσωπικό .

  Εσείς γνωρίζετε με την πολύχρονη εμπειρία Σας  καλύτερα από εμάς τις ανάγκες των υπηρεσιών και προσδοκούμε  ότι θα κάνετε την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια