Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο αστυνομικός Σέρλοκ ήθελε να ξεφορτωθεί την ηλικιωμένη

Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης (Θήρας) χτες το μεσημέρι. Ηλικιωμένη κυρία, η οποία εξαπατηθηκε, με αποτέλεσμα να μπουν στο σπίτι της και να την ληστέψουν καταγγέλει το
περιστατικό.
Ο αστυνομικός, όχι πάνω από 25 ετών, της λέει: "Επιασε κάτι ο δράστης, για να πάρουμε αποτυπώματα;"
Η γυναίκα θυμάται ότι έπιασε την ταυτότητά της, και του το λέει.
Αυτός απαντά ότι, εάν την δώσει για να πάρουν αποτυπώματα, θα κάνει να την πάρει πίσω κανά μήνα. "Σε δέκα μέρες θα φύγει από εδώ, γιατί τότε πάει ο αποστολέας μας στα εργαστήρια, και θα την πάρετε σε ένα μήνα, ίσως περισσότερο".

Και προσθέτει: "Μήπως την πιάσατε την ταυτότητά σας κι εσείς, μετά από αυτόν;" (όχι ρε μεγάλε, η γιαγιά ήταν ο Σέρλοκ Χόλμς μεταμφιεσμένος, την έπιασε την ταυτότητα προσεκτικά από τις άκρες με ένα τσιμπιδάκι για να μην χαλάσει τα αποτυπώματα, και την έβαλε μετά σε σελοφάν για να στην φέρει). "Ναι", του απαντάει. "Ε, τότε -της λέει- το πιθανότερο είναι να μην βρούμε τίποτα".

-Προηγουμένως, προφανώς για να την αποθαρρύνει να κάνει μήνυση, της λέει: "Να στείλουμε συνεργείο σπίτι σας για να πάρει αποτυπώματα, αλλά θα γίνει όλο το σπίτι μαύρο".
-Λίγο πιο πριν, όταν του λέει πως έγινε το περιστατικό, κοιτάζει σε μια προχειρογραμμένη σελίδα, γεμάτη σημειώσεις, και της λέει ότι γίνεται χαμός από τέτοια κρούσματα κλοπών, και ότι, εάν πιαστεί κάποιος από συμμορία, και τυχαία είναι ο δράστης της κλοπής, θα πρέπει να κοιτάζει στο Ιντερνετ τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, μπας και τον δει. Η ηλικιωμένη ... Ζούκερμπεργκ, όλα αυτά, έτσι!
-Νωρίτερα, όταν λίγο μετά από την κλοπή, κάλεσε το 100, της είπαν ότι θα πρέπει να κάνει καταγγελία στο ΑΤ Κυψέλης. Οχι να έρθουν σπίτι της, αλλά να πάει η ίδια η ηλικιωμένη, από του Γκύζη μισή ώρα δρόμο, σε αυτή την χάλια κατάσταση που ήταν.

Δεν ξέρω αν ο αστυνομικός του ΤΑ Κυψέλης έλεγε αλήθεια ή ψέμματα, και ήθελε να την ξεφορτωθεί επειδή -μεσημέρι που' ταν- ίσως τελείωνε το ωράριό του, αλλά να λες τέτοια πράματα σε έναν συντετριμμένο (άπαντες γνωρίζουν ότι όταν σε κλέβουν, είναι σα να σε βιάζουν) ηλικιωμένο, το μόνο που κάνεις, είναι να επιβεβαιώνεις την εικόνα της πλήρους διάλυσης της ΕΛΑΣ, και της απόλυτης ανασφάλειας.
Εάν πάντως, ισχύει ότι από ένα τμήμα σαν αυτό της Κυψέλης, με μεγάλο πληθυσμό, και αρκετή παραβατικότητα, κάνει 10 ημέρες να πάει ο "ταχυδρόμος" του Τμήματος στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τότε πρόκειται για τριτοκοσμική κατάσταση.

ΒΑΣΙΚΟ: Οπου πετυχαίνουμε κλεφτρόνια που κλέβουν τη φτωχολογιά, το λιγότερο τους σπάμε γόνατα και παΐδια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εχουν πληθύνει τα περιστατικά εξαπάτησης κυρίως ηλικιωμένων. Τους λένε ότι: 1.Είναι από τη ΔΕΗ. 2.Χτύπησε κάποιο παιδί τους σε τροχαίο και ζητάνε λεφτά. 3.Είναι λογιστές κάποιου παιδιού τους και ότι το παιδί τους, τους έχει εξουσιοδοτήσει για να πάρουν χρήματα από τον ηλικιωμένο γονιό.
Εννοείται, ότι έχουν πληθύνει και τα κρούσματα των συνηθισμένων κλοπών στα σπίτια με "ρεσάλτα".


κείμενο του συνάδελφου δημοσιογράφου Θανάση Αργυράκη στο facebook


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια