Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Θάσο, όπου τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έχουν μετατρέψει σχεδόν ολόκληρο το νησί σε μια πύρινη κόλαση, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές.
Τα τέσσερα διαφορετικά μέτωπα που ξέσπασαν το πρωί συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.
Νωρίς το πρωί εκκενώθηκε το Καζαβίτι στον Πρίνο, ενώ λίγο έλειψε να εγκλωβιστούν μέσα στις φλόγες και δύο βουλευτές της Καβάλας που είχαν σπεύσει στην περιοχή, όπως επίσης και τουρίστες που διέμεναν στην περιοχή.
Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή.
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μετά τις πρώτες βοήθειες που του δόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.
Επίσης, εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου, δυσκολίες υπάρχει στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι.
Στο νησί επιχειρούν συνολικά 106 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο, 11 ΟΤΑ, 3 μηχανοκίνητα, τέσσερα αεροπλάνα τύπου Καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Στη Θάσο έχει μεταβεί και η Α' ΕΜΑΚ, ενώ μεταφέρονται και μονάδες του στρατού από την Κομοτηνή και τη Λάρισα για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια