Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες σε Γάλλο ύποπτο για θρησκευτική τρομοκρατία

Έναν 49χρονο Γάλλο συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικές αρχές στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες των διακεκριμένων φθορών και της απείθειας. Ο 49χρονος καταδικάστηκε σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απέλασή του.
Η περίπτωση του, όμως, φαίνεται να παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα πρόσωπο, που ταξίδεψε πρόσφατα στη Συριά και αυτό τον έβαλε στη λίστα των υπόπτων τζιχαντιστών.
Οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές και μόλις ο 49χρονος προσπάθησε να μπει στην Ελλάδα από την Τουρκία από τους Κήπους του Έβρου, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι", όπως έλεγε λίγο νωρίτερα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο bloko.gr.
Κατά την επιτήρηση ο 49χρονος, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, συγκρούσθηκε με το υπηρεσιακό όχημα. Όταν δεν δέχθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες των αστυνομικών -αναφέρουν πηγές ενημέρωσης- εκείνοι του πέρασαν χειροπέδες.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια