Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα δείχνει ποιοι από τους άνδρες θα εγκαταλείψουν τα παιδιά τους


Η ανίχνευση της σεξουαλικής συμπεριφοράς ενός άνδρα, καθώς και της στάσης του απέναντι στην εγκυμοσύνη, μπορεί να προβλέψει τη σχέση του με την πατρότητα, δείχνει μια νέα έρευνα.

Πρόκειται για τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, σύμφωνα με τα οποία, η στάση των εφήβων απέναντι στην εγκυμοσύνη και την αντισύλληψη μπορεί να λειτουργήσει προγνωστικά ως προς το αν θα μείνουν ή όχι κοντά στα παιδιά που θα φέρουν στον κόσμο.

Είναι μία από τις πρώτες μελέτες που επικεντρώνεται στη σχέση των νέων ανδρών με την πατρότητα, η οποία επίσης βρήκε ότι μπορεί να προβλεφθεί αν κάποιοι από τους εφήβους θα γίνουν πατέρες πριν ενηλικιωθούν.

Οι νέοι άνδρες κλήθηκαν να απαντήσουν σε δηλώσεις όπως «εάν ήσουν σεξουαλικά ενεργός, οι φίλοι σου θα σε σέβονταν περισσότερο», «δε θα ήταν τόσο κακό να αφήσεις κάποια έγκυο σε αυτή τη φάση της ζωής σου», «η χρήση αντισύλληψης επηρεάζει τη σεξουαλική απόλαυση». Η βαθμολογία αυτή συγκρίθηκε στη συνέχεια με το καθεστώς πατρότητας στη μετέπειτα ζωή.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από μια μεγάλη έρευνα που παρακολουθεί την εξέλιξη των ατόμων από την εφηβεία μέχρι την ενηλικίωση και καλύπτει ένα χρονικό διάστημα 20 ετών. Με βάση τα λεγόμενα των εφήβων, οι ερευνητές μπορούσαν να προβλέψουν εάν θα γίνονταν πατέρες κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή εάν θα γίνονταν πατέρες που δε θα έμεναν με τα παιδιά τους.

Βρέθηκε ότι οι νέοι άνδρες που έκαναν μη ασφαλές σεξ ήταν 30% πιο πιθανό να γίνουν πατέρες που δε μένουν με τα παιδιά τους. Επίσης, οι έφηβοι που πίστευαν ότι δε θα ήταν κακό να αφήσουν μια γυναίκα έγκυο είχαν 20% αυξημένη πιθανότητα να γίνουν πατέρες που δε μένουν με τα παιδιά τους.

Τα ευρήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε οι άνδρες να τροποποιήσουν τις στάσεις και τις συμπεριφορές τους σχετικά με την αναπαραγωγική τους υγεία, επηρεάζοντας έτσι τη μελλοντική τους συμπεριφορά. Τόσο το σχολειό όσο και οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή με τους νέους, είναι σημαντικό να τους βοηθήσουν να σκεφτούν το μέλλον τους, ώστε να μη γίνουν πατέρες πριν ενηλικιωθούν και κυρίως να μη γίνουν πατέρες που δε θα μείνουν με τα παιδιά τους.


Πηγή: mothersblog.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια