Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξάρχεια: Το ανεξάρτητο κρατίδιο της ανομίας - Ο ξυλοδαρμός του αξιωματικού και η ΔΕΛΤΑ

Στους αναρχικούς έχει παραδώσει τα «κλειδιά» του κέντρου της Αθήνας η πολιτική ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ - Από τις αλλαγές στα δρομολόγια των τρόλεϊ μέχρι τις
καταλήψεις σε κτίρια και τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας
Στους είκοσι μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, έκανε και κάνει τα πάντα για να παραδώσει τα κλειδιά του κέντρου της Αθήνας στους αναρχικούς.

Εφαρμόζει την αποτυχημένη συνταγή της ήπιας διαχείρισης όταν η Αθήνα καίγεται, αγνοεί εισαγγελικές παραγγελίες για εκκένωση υπό  κατάληψη κτιρίων, μετατρέπει  αδικήματα που διώκονται ως κακουργήματα σε  πλημμελήματα και τέλος καταργεί την ομάδα ΔΕΛΤΑ που στήθηκε για την αντιμετώπιση των καταδρομικών επιθέσεων με το πρόσχημα ότι κάποιοι από τους αστυνομικούς της αυθαιρετούσαν. Μέχρι και αλλαγή στα δρομολόγια των λεωφορείων στην Πατησίων πραγματοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι συνεχείς επιθέσεις με μολότοφ των αντιεξουσιαστών χωρίς οι αρχές να προβαίνουν  σε δυναμικές επιχειρήσεις!

Την ίδια ώρα που οι πληροφορίες λένε πως η Κρατική Ασφάλεια αν και γνωρίζει πρόσωπα, στέκια και ομάδες απλά περιμένει να πάρει το «οκ» για να ξεκινήσει έρευνες και επιχειρήσεις.
  
Ο άγριος ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργου Διαμαντόπουλου ήρθε να προστεθεί στα απίστευτα που διαδραματίζονται καθημερινά στο “κρατίδιο ανομίας” που με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας. Η αρχική εκτίμηση ότι πίσω από τη δολοφονική επίθεση βρίσκονται αντιεξουσιαστές, άλλαξε... “Ένας κακοήθης ήταν ο δράστης” δήλωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χωρίς όμως να εξηγεί πως ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο κέντρο της Αθήνας από έναν  διερχόμενο χωρίς να γίνεται ούτε μία προσαγωγή.

Και όλα αυτά την ώρα που τα Εξάρχεια μπήκαν στην πιο περίεργη φάση της ιστορίας τους μετά από μια τριετία έντονων διεργασιών, επεισοδίων και “συντροφικών μαχαιρωμάτων”. Η πλατεία – άβατο, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για ξένες μαφίες ναρκωτικών και λαθρεμπορίου, πεδίο σκληρών επεισοδίων, απαγωγών και άγριων δολοφονιών ενώ ακτιβιστικές ομάδες που μέχρι πριν μερικούς μήνες αναλώνονταν  σε συμβολικές καταλήψεις διαμαρτυρίας απέκτησαν όπλα και διαφημίζουν στο διαδίκτυο την αναβαθμισμένη δράση τους κάνοντας λόγο για “εικόνες από το μέλλον”.

Το μυστήριο με τον ξυλοδαρμό Διαμαντόπουλου

Αποκορύφωμα της ανεξέλεγκτης βίας και της ανυπαρξίας της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας είναι αυτό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Πανεπιστημίου. Η λογική της ήπιας διαχείρισης που έχει καθιερωθεί τους τελευταίους 20 μήνες έχει αλλάξει τα δεδομένα. Κάθε Σάββατο και πολλές φορές και ενδιάμεσα η Πατησίων κλείνει και οι νεαροί αντιεξουσιαστές εκτονώνονται πετώντας πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απλά τους παρακολουθούν χωρίς να κάνουν την παραμικρή κίνηση. Αυτές είναι άλλωστε και οι εντολές που έχουν δοθεί από την Κατεχάκη στο πλαίσιο της πολιτικής ήπιας διαχείρισης που ακολουθεί η κυβέρνηση.
  
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, γίνεται κατανοητό γιατί και πως συνέβη το επεισόδιο με θύμα τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών στη συμβολή της Μπενάκη με την Πανεπιστημίου. Η επίθεση καταγράφεται από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας και οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν ακριβή εικόνα για το τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Διαμαντόπουλος κατέβαινε την Πανεπιστημίου μαζί με έναν αστυνόμο από την υπηρεσία μετά τη λήξη πορείας συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στα Προπύλαια. Όπως φαίνεται από τις κάμερες ο κ. Διαμαντόπουλος φορώντας στολή περπατούσε πίσω από τον αστυνόμο όταν μια ομάδα πέντε ατόμων τον πλησιάζει. Έμπειρος αξιωματικός αντιλαμβάνεται ότι οι νεαροί δεν μοιάζουν με αντιεξουασιαστές και δείχνει να είναι χαλαρός. Τον ρωτούν που βρίσκεται η κεφαλή της πορείας και ζητούν να τους δώσει πληροφορίες για τους δρόμους που έχουν κλείσει προκειμένου να έχουν εικόνα για να κινηθούν, όπως είπαν, άνετα στο κέντρο. Ο αστυνόμος που προπορευ0ταν τους βλέπει κρίνει ότι παρουσιάζουν φυσιολογική συμπεριφορά, γυρίζει την πλάτη και συνεχίζει να περπατά. Την ίδια ώρα οι τέσσερις νεαροί έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το σημείο και τη στιγμή που ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών στρέφει το κεφάλι για να ακολουθήσει τον αστυνόμο, ο ένας νεαρός που βρισκόταν δίπλα του, τον αιφνιδιάζει και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι. Όπως περιέγραψε ο κ. Διαμαντόπουλος στους συναδέλφους του, ο δράστης ενδεχομένως να κρατούσε σιδηρογροθιά ή να φορούσε πολλά δακτυλίδια. Για αυτό ήταν και τόσο σφοδρό το χτύπημα που δέχτηκε με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να σωριαστεί στην άσφαλτο.
  
Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας κοιτούν και ξανακοιτούν το βίντεο της “επίθεσης των τριών δευτερολέπτων” όπως χαρακτηριστικά λένε καθώς τόσο χρόνο κράτησε το σκηνικό χωρίς όμως να μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που επιτέθηκε στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. 'Ένα σημείο κομβικό καθώς αν μπορούσαν να “κλέψουν” το πρόσωπο του τα πράγματα θα ήταν πιο απλά για αυτούς και την πορεία των ερευνών. Και αυτό γιατί τις ομάδες των Εξαρχείων και τους περισσότερους που συμμετέχουν σε αυτές οι αστυνομικοί τους γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα. Ξέρουν τα στέκια, τις επαφές και τα σχέδια τους όμως τα χέρια  τους είναι δεμένα και έχουν μετατραπεί σε απλοί παρατηρητές των πραγμάτων με τα ίδια πρόσωπα να πρωταγωνιστούν κάθε φορά στα άγρια και θερμά επεισόδια με τους αστυνομικούς. Τους ξέρουν τόσο καλά που όπως λένε για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστικό ότι στις συχνές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένας ανήλικος. Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρόνων που πετάει μολότοφ μαζί με τους μεγάλους αντιεξουσιαστες και στη συνέχεια χάνεται στα στενά των Εξαρχείων. Ακόμη και η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνες με τις δεκάδες επιθέσεις, αποτελείται από άτομα που είναι γνωστά στην Ασφάλεια, έχουν συλληφθεί πολλές φορές όμως πάντα αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στη δράση τους.

Κατάληψη σε 50 κτίρια και οι εισαγγελικές παραγγελίες

Οι πληροφορίες λένε πως 8 εγκαταλελειμμένα κτήρια έχουν καταληφθεί από αλληλέγγυους αντιεξουσιαστές και έχουν μετατραπεί σε ξενώνες φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Το κύμα τέτοιου είδους καταλήψεων, λένε οι αναλυτές, θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα και το τραγικό είναι ότι, όπως λένε οι αρχές, σε πολλές περιπτώσεις πρόσφυγες και μετανάστες πέφτουν θύματα επιτηδείων αγοράζοντας πανάκριβα ακόμη και την τροφή τους. Συνολικά τα κτίρια που είναι υπό κατάληψη στην Αθήνα αγγίζουν τα 50!
  
Επιχειρησιακοί αξιωματικοί έχουν ήδη εκπονήσει σχέδιο για την εκκαθάριση των υπο κατάληψη κτηρίων. Όμως κάνουν λόγο για λεπτούς χειρισμούς γιατί και το παραμικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και εκρήξεις. Μάλιστα έχουν εκδοθεί και εισαγγελικές παραγγελίες όμως η Αστυνομία δεν παίρνει το οκ από την κυβέρνηση για να αδειάσει τα συγκεκριμένα κτίρια. Οι λόγοι είναι προφανείς καθώς όπως φαίνεται δεν θέλει να δυσαρεστήσει  πολλά από τα ιδεολογικά της πλοκάμια!
  
Μάλιστα αναρχικοί φιλοξενούν πολλά ασυνόδευτα παιδιά 15, 16, 17 ετών από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Παιδιά, που έχουν βιώσει βάρβαρες και φρικτές καταστάσεις και έφυγαν μόνα τους από τις πατρίδες τους αναζητώντας την ελπίδα στην Ευρώπη. Πολλά από αυτά τα παιδιά, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος και τα στοιχεία τους θολά, προσεγγίζονται από αλληλέγγυους αντιεξουσιαστές και βρίσκουν καταφύγιο σε συλλογικότητες των Εξαρχείων. Κανείς δεν ξέρει τι τους λένε, πόσο τους φανατίζουν και σε τι θα μεταμορφώσουν τις ευαίσθητες ψυχές τους με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να εκφράζουν μεγάλη αγωνία και φόβο για την τύχη τους.


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
ΘΕΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια