Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη Βουλή το περιστατικό του ΑΤ Ομονοίας

Στη Βουλή φέρνουν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων προσφύγων/ μεταναστών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας. Με ερώτηση
τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητούν, εφόσον αποδειχθούν αληθείς οι κατηγορίες, να ληφθούν μέτρα ενάντια στους επίορκους αστυνομικούς, που κηλιδώνουν το Σώμα με τις πράξεις τους. Καλούν ακόμη, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να απαντήσει ποιες   ενέργειες   προτίθεται   να   λάβει   προκειμένου   να   εξαλειφθούν   πλήρως   τα   περιστατικά ασυδοσίας, κακομεταχείρισης και καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα.
Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους, «το μεσημέρι της Τρίτης (27/9) στην περιοχή του Πολυτεχνείου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν την παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης «2ο Φιλοξενείο» (Αχαρνών),   ενώ   αυτή   πήγαινε   σε   χώρο   στην   οδό   Ασκληπιού   για   τη   διεξαγωγή   θεατρικής παράστασης.   Η  θεατρική ομάδα  αποτελείτο  από 5  παιδιά ηλικίας   12   έως  14  χρονών  και  δύο ενήλικες 20 και 22 ετών.  Ακολούθησε η προσαγωγή όλων των μελών της θεατρικής ομάδας στο ΑΤ Ομονοίας, με την αιτιολογία ότι βρέθηκαν στην κατοχή τους 5 πλαστικά όπλα – μινιατούρες, τα οποία αγοράστηκαν για τις ανάγκες της παράστασης».

Στο αστυνομικό τμήμα, προσθέτουν, «απαγορεύτηκε στα προσαχθέντα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, ενώ εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο υπό τα βλέμματα των αστυνομικών. Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου. Εν τέλει ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό του και ειδοποίησε τους γονείς του. Οι γονείς και οι δικηγόροι που μετέβησαν στο ΑΤ Ομονοίας κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των αστυνομικών, γεγονός το οποίο γνωρίζει και το αρμόδιο υπουργείο».

antenna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια