Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ειδικά μισθολόγια - Τόσκας: Πότε έρχεται το νέο σχέδιο - Τι θα γίνει με τα "ισοδύναμα"

Αρκετές ειδήσεις "έβγαλε" η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Τόσκα, σχετικά
με τα ειδικά μισθολόγια.




της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


Κατ' αρχήν είναι φανερό ότι η κυβέρνηση με στοχευμένες διαρροές διαφόρων "μισθολογίων", μέτρησε τις αντιδράσεις και κάνει νέους σχεδιασμούς.

Ο Νίκος Τόσκας, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην σχετική ανακοίνωσή τους "διέψευσε τα όποια σενάρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας".

Υποστήριξε με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει νέα πρόταση στα συναρμόδια Υπουργεία για την κατάρτιση νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων".

Η πρόταση αυτή αναμένεται να έχει ψηφιστεί το πολύ μέχρι τέλος του έτους, καθώς από 1/7/2017 ξεκινάει η εφαρμογή της τροπολογίας για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και θα έπρεπε να βρεθούν ισοδύναμα, εφόσον ισχύσει το σημερινό μισθολόγιο. Εφόσον ψηφιστεί νέο μισθολόγιο, δεν θα ισχύσει και η τροπολογία.

Το θέμα αυτό είχε αναδείξει το Onalert.gr ήδη από τον Ιούλιο, γράφοντας το σχετικό θέμα: Βόμβα Χουλιαράκη: Τα ισοδύναμα δεν θα χρειαστούν! Δείτε γιατί - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Τόσκας υποστήριξε προς τους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι "για τις ήδη ψηφισθείσες διατάξεις περί ισοδυνάμων και εξοικονόμησης πόρων, ώστε να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές από 01/01/2017, ότι δεν απασχολούν πλέον την Κυβέρνηση, αφού θα εφαρμοστεί νέο ειδικό μισθολόγιο!".

Αυτό τον φέρνει σε αντίθεση με τα όσα έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα σε αλληλογραφία του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, έκανε λόγο για τα ισοδύναμα που πρέπει να βρει και ανέφερε πώς θα κάνει περικοπές απο συγκεκριμένα επιδόματα των στρατιωτικών για να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση.

Ο κ. Τόσκας υποστήριξε επίσης ότι "πριν την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου, θα γίνει εναρμόνιση του βαθμολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην εφαρμογή του προαναφερόμενου μισθολογίου. Ήδη έχει δοθεί εντολή στον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης".


Οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας πάντως υποστήριξαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας."Κάθε παρέκκλιση από τις αποφάσεις του ΣτΕ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους" αναφέρουν χαρακτηριστικά, και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Σε αυτές τις εκδηλώσεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και οι στρατιωτικοί.

Δείτε την ανακοίνωση των Σωμάτων Ασφαλείας:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια