Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χίος: Κατασκευή νέου χώρου φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες

http://www.politischios.gr/sites/default/files/styles/image_arthro/public/soyda_4.jpg?itok=d0-UN1U0
Σε ερώτηση για τις συνθήκες διαβίωσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, απάντησε πως δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και ξέρουμε πως μόλις δυσκολέψουν οι καιρικές συνθήκες, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Οι διαδικασίες παροχής ασύλου, προχωρούν εξαιρετικά αργά, όπως εξίσου και οι επαναπροωθήσεις, καθώς επί της ουσίας η Τουρκία έχει "παγώσει" τη Συμφωνία με την ΕΕ», συνέχισε.
Ερωτηθείς για τα επεισόδια που προκαλούνται σχεδόν καθημερινά στο νησί, με πρόσφυγες κατά προσφύγων, αλλά και κατά κατοίκων, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε αναμενόμενη μια τέτοια εξέλιξη, απόρροια των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης, τα οποία άλλωστε ευθύνονται για την παραβατικότητα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό προσφύγων.

«Έχουν γίνει ήδη οι κινήσεις σε υψηλό επίπεδο για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα» τόνισε, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την Προστασία του Πολίτη, απάντησε πως ο κ. Τόσκας είναι απολύτως ενήμερος για την κατάσταση και έχει ήδη ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο κ. Μιχαηλίδης συμλήρωσε πως έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν σε ειδικό χώρο όσοι παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η καταγγελία του, ότι πολιτικές δυνάμεις στοιχίζονται ή ακόμα και ενορχηστρώνουν αυτά τα επεισόδια, ποντάροντας στη δυσαρέσκεια των κατοίκων. «Πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτόκλητους σερίφηδες, μια συγκροτημένη Πολιτεία δεν γίνεται να τους ανεχτεί», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, είπε πως σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, και πάντως πριν έρθει ο χειμώνας, να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός οργανωμένου camp, που θα δίνει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

πηγή: iefimerida

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια