Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι συνέβαινε στην Καλλιθέα πριν από το φονικό του αστυνομικού

Οι καυγάδες και η δυνατή μουσική ήταν μία καθημερινότητα για τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οδό Ιφιγενείας 21-23 στην Καλλιθέα, κανείς όμως
δεν φανταζόταν ότι θα αποτελούσε αιτία για την δολοφονία του υπαίτιου από έναν ενοχλημένο, αστυνομικό γείτονα. Όλα προέρχονταν από το ισόγειο διαμέρισμα, όπου διέμενε ένας 33χρονος ομογενής από το Καζακστάν και η σύντροφός του.

Πολύ τακτικά ο άνδρας ξυλοφόρτωνε την γυναίκα, με τις φωνές και τις εκκλήσεις της για βοήθεια να ξεσηκώνουν την γειτονιά. Όταν τα «έβρισκαν» ακολουθούσαν γλέντια με τη μουσική στη διαπασών. Ο 33χρονος ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και ληστείες. Κανείς δεν μπορούσε να τον συνετίσει, και όποιος το προσπάθησε από την γειτονιά, αντιμετωπιζόταν με μία επικίνδυνη επιθετικότητα και απειλές από εκείνον.

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα μετακόμισε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδιας πολυκατοικίας, ένας 30χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας μαζί με την γυναίκα του. Σύντομα και εκείνος αντελήφθη την ενοχλητική συμπεριφορά και επιθετικότητα του γείτονα, όταν επιχείρησε να του κάνει συστάσεις για τους έντονους καυγάδες και τη δυνατή μουσική σε ώρες κοινής ησυχίας, χωρίς να βρίσκει θετική ανταπόκριση.
Μία τέτοια κατάσταση με θανατηφόρο αποτέλεσμα εξελίχθηκε σε δύο φάσεις τα ξημερώματα και το μεσημέρι της Παρασκευής. Τα ξημερώματα εξελισσόταν ένας ακόμη βίαιος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι, με την γυναίκα να ζητά βοήθεια. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, επενέβη ευγενικά ζητώντας από τον 33χρονο να σταματήσει, για να δεχθεί ύβρεις και απειλές από εκείνον. Ο αστυνομικός φαίνεται να είχε καλέσει συναδέλφους για διατάραξη κοινής ησυχίας. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο ομογενής από το Καζακστάν, φαίνεται να είχε βάλει δυνατά την μουσική, με τον αστυνομικό να επεμβαίνει και πάλι, με την ένταση να κορυφώνεται.

Ο 33χρονος είχε αντιληφθεί ότι εκείνος που είχε καλέσει την αστυνομία ήταν ο 30χρονος γείτονάς του. Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα σε έξαλη κατάσταση άρχισε να χτυπά την είσοδο της πολυκατοικίας και τα κουδούνια της συντρόφου του και τον γειτόνων για να του ανοίξουν, φωνάζοντας «θα πάω φυλακή με αυτόν τον ...... (αστυνομικό)». Πέρασε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατευθύνθηκε στο διαμέρισμα του αστυνομικού μαζί με την σύντροφό του. Εκεί, όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός, επιτέθηκαν εναντίον του και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν βάναυσα, τότε όπως υποστηρίζει έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, προκειμένου να τους εκφοβίσει.

Σε εκείνο το σημείο, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, δέχθηκε νέα επίθεση από τον 33χρονο, ο οποίος επιχείρησε να τον αφοπλίσει, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα στα πλευρά.  
          Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ αναμένεται να δώσει επίσημη κατάθεση και να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής λάμβαναν καταθέσεις από την σύζυγο του αστυνομικού, την σύντροφο του θύματος και άλλους ενοίκους και κατοίκους της περιοχής για να επιβεβαιώσουν τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού.


thetoc.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια