Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπάρχουν τρόφιμα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης;


Πολλά ακούγονται για τις ημερομηνίες λήξης τροφίμων και για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ημερομηνία λήξης και την ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση».

Υπάρχουν και μερικά τρόφιμα, όμως, τα οποία δεν χαλάνε ποτέ και μπορείτε να τα κρατήσετε για πάντα σπίτι σας (τουλάχιστον μέχρι να τα καταναλώσετε). Δείτε ποια είναι αυτά τα 9 τρόφιμα.

1. Μέλι
Το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και να δημιουργεί κρυστάλλους, αλλά και πάλι είναι ασφαλές να το καταναλώσετε. Εάν δείτε ότι αρχίζει να κρυσταλλοποιείται, βγάλτε το καπάκι και τοποθετήστε το βαζάκι σε ζεστό νερό.

2. Ρύζι
Μπορεί το σακουλάκι να έχει πιάσει σκόνη, αλλά το περιεχόμενο παραμένει καλό. Αυτό ισχύει για το λευκό ρύζι και όχι για το καστανό, το οποίο περιέχει περισσότερα έλαια.

3. Ξύδι
Όσο λευκό ξύδι κι αν αγοράσετε δεν πρόκειται να το πετάξετε. μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που στην Ελλάδα τα αγοράζουμε τρία τρία.

4. Εκχύλισμα βανίλιας
Η βανίλια μένει φρέσκια και γεμάτη άρωμα για πάντα. Αυτό, όμως, ισχύει για τη φυσική βανίλια και όχι για τα υποκατάστατα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

5. Αλάτι
Παραμένει το ίδιο φρέσκο με την ημέρα που το αγοράσατε.

6. Ζάχαρη
Η ζάχαρη δεν έχει φόβο να χαλάσει αλλά να γίνει σκληρή, αλλά αν την διατηρήσετε σε ένα κλειστό βάζο που δεν μπαίνει αέρας δεν έχετε φόβο.

7. Αλκοόλ (με μεγάλο ποσοστό)
Μην βιαστείτε να καταναλώσετε αυτό το μπουκάλι ρούμι ή βότκα. Αν το κρατήσετε σε ένα σκοτεινό σημείο, μπορεί να διατηρηθεί όσο θέλετε.

8. Φασόλια
Μπορεί να θέλουν μετά περισσότερο βράσιμο για να μαλακώσουν, αλλά δεν θα χάσουν την διατροφική τους αξία.

9. Στιγμιαίος καφές
Διατηρείται στο ψυγείο για όσο εσείς θέλετε.


Πηγή: huffingtonpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια