Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνδικαλιστές σε Τόσκα για νέο μισθολόγιο: "Πάμε σε μετωπική...", Τι προέβλεπε το εξοντωτικό πρώην σχέδιο και τι θα γίνει με το βαθμολόγιο

Με όσα είπε ο κ. Τόσκας το πρωί στους συνδικαλιστές της αστυνομίας, καταρχήν επιβεβαίωσε όλες τις προηγούμενες πληροφορίες για ένα νέο ειδικό μισθολόγιο, που θα περιελάμβανε μειώσεις περίπου των 150 με 200 ευρώ κατά μέσο όρο στο μηνιαίο εισόδημα και κάπου κοντά στα 500 για τους υψηλόβαθμους, χωρίς εδώ να συνυπολογίζονται οι μελλοντικές επιπτώσεις στο θέμα του συνταξιοδοτικού. Υπενθυμίζεται πως οι πληροφορίες σημείωναν καιο πάγωμα των ωριμάνσων για μια δεκαετία.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης, πέραν όλα όσα περιγράψαμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ του bloko.gr, δεν είχε κάτι περισσότερο ουσιαστικό και χειροπιαστό να εισφέρει, εκτός του ότι θα ξαναγίνουν νέες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να προκύψει η νέα και κατά τα φαινόμενα καταληκτική πρόταση.

Μπροστά σε αυτή την αοριστία, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος φέρεται να ανταπάντησε ότι ως συνδικαλιστές άλλα πήγαν ν' ακούσουν και πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, η απόφαση τους είναι να πορευτούν προς μια μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, διεκδικώντας τα αυτονόητα, που αυτονόητα είναι η απόφαση του ΣτΕ. 

Σε ότι αφορά στο νέο βαθμολόγιο είναι ότι αυτό της ΕΛ.ΑΣ. θα προσεγγίσει σε αυτό του Στρατού, ενώ θ' αλλάξει και της πυροσβεστικής.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια