Ποινικές διώξεις για την εξαφάνιση μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων τσιγάρων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση εξαφάνισης μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων τσιγάρων, που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, διώκονται δύο
υπάλληλοι του ΟΛΘ. Πρόκειται για έναν εκτελωνιστή και δύο ακόμη άτομα, εκπρόσωποι εταιρείας.

O εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε να ασκηθούν -κατά περίπτωση- ποινικές διώξεις για κλοπή σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα σε ειδικό ανακριτή που θα καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογία.

Πρόκειται για 2.078 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, περίπου 1 εκατ. πακέτα, τα οποία κατασχέθηκαν το 2000 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έκτοτε βρίσκονταν σε αποθήκη της ελεύθερης ζώνης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίστηκε ότι ανέρχονται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Την υπόθεση είχε φέρει στο «φως», με ανακοίνωσή του, ο ΟΛΘ και ακολούθησε έρευνα των διωκτικών Αρχών.

Τα κατασχεμένα τσιγάρα έφυγαν από το λιμάνι μέσα σε 36.000 χαρτοκιβώτια, τα οποία αγόρασε εταιρεία, πλειοδοτώντας σε διαγωνισμό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν εκτός της ελεύθερης ζώνης του λιμανιού μέσα σε κοντέινερ, τα οποία εξήχθησαν νόμιμα.


ΣΚΑΙ
.