Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αντρική μυρωδιά έλκει έντονα τις γυναίκες



Τους άνδρες που μυρίζουν τεστοστερόνη προτιμούν οι γυναίκες που βρίσκονται στο… ζενίθ της γονιμότητάς τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας.

Σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την τεστοστερόνη, όπως η βαθιά φωνή ή το αρρενωπό πρόσωπο, φαίνεται να δείχνουν προτίμηση οι γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο γονιμότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Άλλες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γόνιμες γυναίκες ελκύονται από άνδρες με υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης. Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες έλεγξαν το κατά πώς οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών άλλαξαν με βάση τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών.

Άνδρες εθελοντές φόρεσαν κάποια συγκεκριμένα μπλουζάκια για δύο συνεχή βράδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τους απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσουν αρωματικά σαπούνια ή αποσμητικά, να πίνουν, να καπνίζουν, να τρώνε σκόρδο, κρεμμύδι, πράσινο τσίλι, δυνατά τυριά και πικάντικα φαγητά.

Στη συνέχεια, γυναίκες εθελόντριες μύρισαν τα πουκάμισα των ανδρών και βαθμολόγησαν την ευχαρίστησή τους, τη σεξουαλικότητά τους και την ένταση των οσμών (σε κλίμακα από 1 έως 10). Οι γυναίκες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με το στάδιο του έμμηνου κύκλου τους και το αν χρησιμοποιούν κάποια ορμονική αντισύλληψη.

Οι ερευνητές πήραν δείγμα σάλιου από άνδρες για να μετρήσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της κορτιζόλης. Οι γυναίκες που βρίσκονταν στο πιο γόνιμο στάδιο του έμμηνου κύκλου τους προτίμησαν τη μυρωδιά των ανδρών που είχαν υψηλή τεστοστερόνη, βαθμολογώντας τα ανδρικά πουκάμισα ως πιο ευχάριστα και σέξι, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα. Οι γυναίκες δεν έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις μυρωδιές των ανδρών με υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης.

Χωρίς να λάβουμε υπόψιν τη γονιμότητα γυναικών, καμία ορμόνη δεν επηρέαζε το πόσο ελκυστική ήταν η μυρωδιά των ανδρών. Η χημική ουσία ανδροστενόλη συνεισφέρει στην ευωδιαστή οσμή του σώματος. Οι άνδρες παράγουν περισσότερες χημικές ουσίες από τις γυναίκες, και τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να συνδεθούν με την παραγωγή τους.





Πηγή: skathari.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια