Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χίος: Αφγανός έκοψε τις φλέβες του επειδή απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου


Τα πρώτα απορριπτικά έγγραφα άρχιζαν να μοιράζονται εδώ και λίγες ημέρες με αποτέλεσμα πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες να αντιδρούν με ακραίες συμπεριφορές.
Το τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό αφορά σε νεαρό Αφγανό, που το πρωί της Δευτέρας στο άκουσμα της απόρριψης της αίτησής του έκοψε τις φλέβες του με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτος.
Μάλιστα αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί και πριν από ένα μήνα με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου να εγείρουν ζήτημα ασφάλειάς τους.
«Υπάρχει σημαντικό ζήτημα ασφάλειας. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πρόβλημα γιατί δεν δίναμε απορριπτικά έγγραφα. Όμως τώρα τα πράγματα αλλάζουν πλέον, πολλοί αντιδρούν ακραία και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά μας.
Δεν υπάρχουν πουθενά κάμερες, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην είσοδο της Υπηρεσίας. Είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχουν πυροσβεστήρες σε κανένα σημείο. Αν γίνει κάτι αντίστοιχο με τη Μόρια δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», σημειώνουν οι ίδιοι.
Στα παραπάνω προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η ανυπαρξία αστυνομικής δύναμης, που σύμφωνα με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας ασύλου εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των ανθρώπων που έχουν επιφορτιστεί με το λεπτό ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.
Οι ίδιοι μάλιστα προγραμματίζουν δυναμική κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους στη ΒΙ.ΑΛ..

πηγή: www.politischios.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια