Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το πρώτο μωρό στον κόσμο με … τρεις γονείς με νέα τεχνική αναπαραγωγής!


Γεννήθηκε το πρώτο μωρό παγκοσμίως με μία νέα τεχνική αναπαραγωγής που εμπλέκει τρεις ανθρώπους. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες δημιούργησαν μωρά που έχουν DNA από τρεις ανθρώπους αλλά πρόκειται για εντελώς νέα και σημαντική μέθοδο.

Το μωρό, 5 μηνών, έχει το σύνηθες DNA από τη μητέρα και τον πατέρα του και επιπλέον, μικροσκοπικό κομμάτι γενετικού κώδικα από δότη.

Αμερικανοί γιατροί προχώρησαν στο βήμα αυτό για να εξασφαλίσουν ότι το αγοράκι δεν θα είχε γενετική πάθηση την οποία φέρει η μητέρα του στα γονίδιά της.

Η αμερικανική ομάδα χρησιμοποίησε μέθοδο που επιδιορθώνει τα μιτοχόνδρια στο ωάριο της μητέρας πριν το γονιμοποιήσει στο εργαστήριο με το σπέρμα του πατέρα.

Η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα υγιές ωάριο από δότρια, για την παροχή υγιών μιτοχονδρίων. Αποτέλεσμα είναι το μωρό να έχει 0,1% του DNA του από τη δότρια και όλον τον γενετικό κώδικα για χαρακτηριστικά όπως τα μαλλιά και το χρώμα των ματιών να προέρχεται από τον πατέρα και τη μητέρα.

Ειδικοί δήλωσαν ότι η τεχνική ανοίγει νέα εποχή στην ιατρική και θα μπορούσε να βοηθήσει οικογένειες με σπάνιες γενετικές παθήσεις.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι χρειάζονται σοβαροί έλεγχοι της νέας τεχνολογίας μιτοχονδριακής δωρεάς.


Πηγή: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια