Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα»

Τη δέσμευση ότι μέσα στον πρώτο μήνα θα τελειώσει με το άβατο των Εξαρχείων αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στη Realnews, κατηγορώντας την
κυβέρνηση ότι έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία. Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κλείσουν τα κανάλια και να μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, αλλά και ότι οι καταγγελίες Καμμένου για τα «μαύρα λεφτά» του κ. Καλογρίτσα θα πρέπει να διερευνηθούν αμέσως, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του ότι στην κυβέρνησή του δεν θα επιλέξει με βάση υπουργικές επετηρίδες του χθες, ενώ τονίζει ότι «υπάρχουν κοινά σημεία και με την κ. Γεννηματά και με τον κ. Θεοδωράκη». Στηρίζει τον Στέργιο Πιτσιόρλα («αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» επισημαίνει) και υπογραμμίζει πως ευθύνες για την πορεία προς την κρίση έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλες οι κυβερνήσεις, αλλά δεν επιμερίζονται ισομερώς. Όπως μάλιστα αναφέρει, άλλες είναι οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή και άλλες του Γιώργου Παπανδρέου.

Τι κατά τη γνώμη σας, επιδιώκει η κυβέρνηση με τις κινήσεις της στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Όντως εκτιμάτε ότι οδηγούμαστε σε «αριστερή διαπλοκή»;
Η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών. Προχώρησε σ’ έναν διαγωνισμό - καζίνο, έναν διαγωνισμό παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή. Σε μια δημοκρατική, κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω από αυτήν. Άρα, η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια. Εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε διαπλοκή. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ένα ολιγοπώλιο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει ένα και μόνο σκοπό: τον έλεγχο της ενημέρωσης και τον περιορισμό της πολυφωνίας.
Πέραν τούτου, υπάρχουν σοβαρότατες ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίον γίνεται ο έλεγχος του πόθεν έσχες για τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Αυτά δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε ήδη ζητήσει να προσέλθουν όλοι οι υπερθεματιστές μαζί με τον κ. Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων τους.



η σνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ









enikos.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια