Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Η απαξίωση της αμυντικής μας αποτροπής”! Ένα άρθρο για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουμε

Η απαξίωση της αποτροπής I
Το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό
Διον. Σολωμός
 
Τα
συμπεράσματα που προκύπτουν από ψύχραιμη και συνετή αξιολόγηση των στοιχείων των τελευταίων ετών (ιδιαίτερα της περιόδου 2014-16) καταλήγουν, δυστυχώς, στην άποψη ότι η αμυντική κατάσταση της Χώρας είναι λίαν ανησυχητική. Επιβάλλεται η παρουσίαση της καθ’ ότι, διαπιστωμένα πλέον, η ΠΑΤΡΙΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΚΑΘΕΥΔΕΙ…

του Κωνσταντίνου Φράγκου



Δίδω παρακάτω ένα κείμενο, σε δύο συνέχειες, κάνοντας μία αναγκαία αναδρομή ώστε η εικόνα να είναι ολοκληρωμένη. Κανένας δεν μπορεί ν’ αποκρύψει πλέον τη θλιβερή πραγματικότητα. 
Σκαλίζοντας το αρχείο μου ανακάλυψα μια ολοσέλιδη τεκμηριωμένη και τολμηρή έρευνα του κ. Γ. Μαλούχου (Καθημερινή 6 Νοε 2005) με τίτλο: Ακριβή και διάτρητη η Εθνική Ασπίδα. Οι τεράστιες δαπάνες της περιόδου Σημίτη δεν χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματική κάλυψη των αναγκών αλλά θησαυρισμό οργανωμένης ομάδας συμφερόντων (μεσάζοντες, οικονομοπολιτικοί παράγοντες κα)… Ύμια: Άλλοθι ανεξέλεγκτης μίζας.
Έκτοτε η Άμυνα της Χώρας όδευε στην κατεδάφιση. Διαθέτω πληθώρα διαδοχικών δραματικών κειμένων και άλλων έγκυρων σχολιαστών με την ίδια εικόνα ή χειρότερη για την αποτροπή. Ουδείς συγκινήθηκε. Πού οφείλεται αυτή η εγκατάλειψη; Κατά την γνώμη μου, σε τρεις, βασικά λόγους.
  • Την ανευθυνότητα, την έλλειψη συνείδησης ευθύνης των ταγών, την ακόρεστη κλεπτομανή τάση, την απληστία ενίων και την κυριαρχία των νονών.
  • Την ατιμωρησία.
  • Την πλήρη εγκατάλειψη υλικού και στρατιωτικού προσωπικού, στελεχών, από τις διαδοχικές κυβερνήσεις 1996-2016.
Θ’ αρχίσω με την ατιμωρησία την οποία καθιέρωσε επίσημα η ίδια η Πολιτεία (Άρθρο 86 Συντάγματος), του οποίου Αρχιτέκτονες είναι δύο, κορυφαίοι, εν ενεργεία, πολιτικοί μας. Παραχωρώ την γραφίδα μου στον καθηγητή κ. Χρ. Γιανναρά (Κ. 15/05/2016) που με τον παρακάτω αφορισμό του δίδει σαφή εικόνα του πολιτικού προβλήματος της χώρας: “Δεν υπάρχει περίπτωση ανάνηψης κοινωνίας πασχούσης από παρακμιακό λήθαργο και διαλυτικό εκπεσμό, χωρίς να λειτουργήσει η ΝΕΜΕΣΙΣ. Άνθρωποι που εγκλημάτισαν εν ψυχρώ και κατ’ εξακολούθησιν, διατηρούν τις θέσεις τους στο πολιτικό σύστημα και προκαλούν με τις δημόσιες, θρασύτατες εμφανίσεις τους”.
Αυτό ακριβώς ισχύει απόλυτα και για τους ληστές και τις ακόρεστους άρπαγες των εξοπλισμών τα τελευταία είκοσι χρόνια. Φαγοπότι στο κύριο και δευτερεύον υλικό αλλά και Αντισταθμιστικά Ωφέλη (ΑΩ). Δεν αναφέρω ονόματα, τους γνωρίζετε. Κυνηγούν, ξανά, την Εξουσία, εντελώς αδιάντροποι.

Η αποτροπή
Δεν θα ήσαν αυτοί λύκοι, αν εμείς δεν είμαστε πρόβατα.
Σαίξπηρ (Ριχάρδος Γ’)
Δεν θα κουράσω με φιλολογία. Θα δώσω τον πλέον σύντομο και εναργή ορισμό που δόθηκε ποτέ από την πέννα του κορυφαίου δημοσιογράφου αείμνηστου Γεωργίου Βλάχου (Καθημ. 18/0547): “Υπάρχει ένας υπέρτατος Νόμος: Η Δύναμις. Το να μην κάνεις πόλεμο διότι αυτό δεν είναι σωστό δεν ισχύει. Ισχύει όμως το: Μην επιχειρήσεις να  τον κάνεις γιατί αν τολμήσεις, μπορεί να κερδίσεις αλλά θα φύγεις με ένα πόδι, ένα χέρι και ένα μάτι λιγότερο”.


Σε ποια Ελληνική αποτροπή αναφερόμαστε σήμερα; Υπάρχει;


Οι εξοπλισμοί
Ο Θεός έδωκεν εις τον Υπουργόν κ. Παγκράτην εν στόμα ίνα τρώγει και δύο χείρας ίνα δωροδοκείται.
Εμμ. Ροϊδης
Πριν η Ύμια καταστεί το άλλοθι της ανεξέλεγκτης μίζας, το Σύστημα, κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, είχε φροντίσει να περιχαρακώσει πλήρως τα Στρατηγεία των Νονών ένθα θα σχεδιάζονταν οι συστηματικές ληστείες των εξοπλισμών. Είναι ο Νόμος 2439/95, έργο του μακαρίτη Αρσένη, με το. οποίο ιδρύονταν δύο βασικοί μηχανισμοί υπό τον προσωπικό έλεγχο του Υπουργού Άμυνας, ιεραρχικά πάνω από τα Επιτελεία. Ήταν η ΓΔΕ (Γενική Δ/νση Εξοπλισμών) και ΕΠΥΕΘΑ (Επιτελείο Υπουργού Εθνικής Άμυνας). Ο Αρσένης, κινούμενος βραδέως, δεν πρόλαβε να καμαρώσει τα δημιουργήματά του.** Τα βρήκε έτοιμα ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος και τα στελέχωσε, πάραυτα, με ότι εκλεκτόν διέθετε η κομματική λίγδα. Τον μιμήθηκαν οι διάδοχοί του. Τότε άρχισε η  “…Εμποροπανήγυρις”,  του κ. Σημίτη κινουμένου μακράν και περιοριζόμενου να δανείζεται ασυστόλως και να ρίχνει δις ευρώ στην καταβόθρα του ΥΕΘΑ. “Σε πολλές χώρες υπάρχουν διεφθαρμένες πολιτικές ηγεσίες, αλλά η Ελλάδα προηγείται όλων”, μας “τα ρίχνει” ο κ. Ρ. Σίκατσεκ, Αξιωματούχος – Λαδωτής της SIEMENS που ξέρει πολλά.
Οι πιστώσεις που δόθηκαν επί Κυβέρνησης Σημίτη (1996 – 2004) θα ήταν επαρκείς για να στηρίξουν την αποτροπή επί μακρόν αν δεν διαχειρίζονταν όπως όλοι γνωρίζουμε και αν τα αγοραζόμενα οπλικά συστήματα ήταν αναγκαία, πλήρη και αξιόμαχα. Οι απευθείας αναθέσεις, οι ογκώδεις υπερκοστολογήσεις, τα ελλειπή συστήματα (π.χ. άρματα χωρίς πυρομαχικά, μαχητικά F-16 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας, κύρια υλικά χωρίς συμφωνίες υποστήριξης, F0S  κα) διαδέχονταν η μία την άλλη. Επίσης η προμήθεια συστημάτων “γουρούνι στο σακί”.
Θ’ αναφερθώ ιδιαίτερα σε άρματα μάχης LEO II. Αγοράσθηκαν από ΚΜW  (Γερμανία) 1,8 δις €. Τα ακριβότερα και καλλίτερα του κόσμου (θα μπορούσαμε άνετα να πληρώσουμε το 35% των χρημάτων εκσυγχρονίζοντας παλαιότερα). Αγοράσθηκαν χωρίς ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ! Επί 10 χρόνια χωρίς πυρομαχικά! Μόνο… δια τα τας πανηγύρεις και παρελάσεις! Και υπήρχε λόγος γι’ αυτό… Επί κ. Σημίτη, το ΥΕΘΑ ήταν γνωστό, διεθνώς πλέον, ως μεγάλο παζάρι πλειοδοτικών προσφορών μίζας και δυνατότητας αποδοχής παντός υλικού. Αρκεί να απέδιδε στους “συνεργαζόμενους”.


Τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ)
Γύρω από τους εξοπλισμούς φτιάχθηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι ευρισκόμενοι εντός και εκτός του Πεντάγωνου. Όποια ντουλάπα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών αν ανοίξεις θα βρεις ένα “σκελετό”.
Πάνος Μπεγλίτης
Αναπ. ΥΕΘΑ (ΒΗΜΑ 29.09.10)
Η καταγγελία Μπεγλίτη παρέμεινε μετέωρη και ημιτελής. Δεν συνεχίσθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία.  Λέγεται, ότι τον διπλωμάτη, ερασιτέχνη της πολιτικής, έσπευσαν να «συνετίσουν» οι επαγγελματίες της αρπακτής, συνάδελφοι.
Μήπως το ίδιο δεν συνέβη το 2004 όταν ο νεόκοπος Πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής Β’, ο ονομαζόμενος Ακάματος ή σκανδαλοθάπτης, κατήγγειλε ότι η Χώρα κυβερνάται από πέντε (5) «νταβατζήδες» τους οποίους θα συντρίψει; Ε, λοιπόν, συγκυβέρνησε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Συμβιβασμός και εδώ.
Τα ΑΩ καθιερώθηκαν , με την αγορά του αιώνα (1985) για την εισαγωγή τεχνολογίας και ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας. Η μεγαλύτερη απάτη! Δημιούργησαν πολλούς μεγιστάνες και συντέλεσαν στην κορύφωση της συναλλαγής και διαφθοράς με τις ευλογίες των πολιτικών!.
Στις 15/09/14 η Καθημερινή δια της γραφίδας του διευθυντή της κ. Α. Παπαχελά έδωσε την παρακάτω… γλαφυρή εικόνα της ληστείας: ” Νταβατζήδες” που λυμαίνονται τον χώρο των στρατιωτικών προμηθειών βρήκαν την φάμπρικα των ΑΩ. Τα Αντισταθμιστικά απεδείχθηκαν μία από τις μεγαλύτερες κομπίνες και σε ελάχιστες περιπτώσεις άφησαν απτά οφέλη στο Ελληνικό Δημόσιο. Στην πράξη φαγώθηκαν σε καγιέν και χλιδάτη ζωή για λίγους καλά συνδεμένους, επιχειρηματίες και τους προστάτες τους.
Υπάρχουν χώρες που με τα ΑΩ έκαναν σημαντικά βήματα. Εδώ δεν έμεινε καθόλου οξυγόνο για τέτοιες προσπάθειες αφού αντιπρόσωποι και 2-3 διαπλεκόμενοι  απομυζούσαν το σύστημα μέχρι τελευταίου ευρώ”.
Εγώ, προσθέτω απλά ότι αυτή η λεηλασία συνεχιζόταν στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών μέχρι εντελώς πρόσφατα. Ουδείς “ενοχλούσε” τους ασύδοτους γιατί υπήρχε “προστάτης”… Θα συνεχίσω σε ομοιότιτλο…
ΥΓ. Έχω υποβάλλει από διμήνου και πλέον αίτημα ακρόασης στον Υπουργό Αναπληρωτή Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο για να καταγγείλω σκάνδαλο εξοπλισμού που συγκαλύπτεται, συγκινητικά, με σιωπή. Να υποθέσω ότι η OMERTA εκφράζει και την Αριστερή Κυβέρνηση.
Ο Κων/νος Φράγκος είναι Υπ/γος ΕΑ – Αμυντικός Αναλυτής – DEA Πανεπιστημίου PARIS I στα θέματα Άμυνας.

 fragos



militaire.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια